Son Konular

Sebzeli Makarna (One Pot)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Sebzeli Makarna (One Pot) Tanımı İçin Malzemeler
1 paket makarna
1 lt zerzevat suyu
500 ml süt
1 çay bardağı krema
4 yemek kaşığı nişasta
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3-4 adet mantar
1/2 (yarım) brokoli
10-12 adet cherry domates
8-10 adet küçük mozarella topları
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Frenk soğanı (Üzerine serpmek için, opsiyonel )
Parmesan peyniri (Üzerine rendelemek için, opsiyonel )

Sebzeli Makarna (One Pot) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle temizlenmiş zerzevatları doğramakla başlayalım.
Brokolinin her bir kesimini 4 de bölelim.
Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım.
Mantarları ince ince dilim halinde keselim.
Cherry domatesleri ve mozarellayı ikiye bölelim ( şayet küçük mozarella bulamıyorsanız 1 tam mozarellayı küçük küçük doğrayın )
Nişastayı biraz süt ile açalım ve bir kenara alalım.
Tencereye zeytinyağı ile küp küp doğradığımız soğan ve sarımsağı ek edip pembeleşene kadar kavuralım.
Mantarları da ek edip 1-2 dakika soteleyelim.
Makarnayı, sıvıları ve baharatları ekleyelim.
Karıştırıp kapağını kapatıp orta ateşte makarnalar biraz yumuşayıncaya kadar pişirelim ( orta ara karıştırmayı ihmal etmeyelim )
Cherry domatesleri de ek edelim ve biraz daha karıştıralım.
Son olarak da mozarella ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
Makarnalar gereğince yumuşayınca yemeğimiz pişti demektir.
Ocağın altını kapatalım ve servis edelim.
Üzerine parmesan peynirini ve frenk soğanı serpelim. Afiyet olsun
Sebzeli Makarna (One Pot) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Lezzetli Pratik Hazır Mantı

S

Orjinal Çilek Soslu Trileçe

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Sebzeli Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 250 gram mantar 1 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak 1 adet havuç 1 adet kapya biberi (ben iki farklı renkli paprika kulandım) 1 tepeleme yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı tereyağ 4- 4 buçuk su bardağı su 1 su bardağı ılık süt Dereotu Tuz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler Baget sayı size kalmış 3 adet havuç 3 adet patates 1 adet soğan (ben arpacık soğanı kullandım) 2 diş sarımsak Tuz Defne yaprağı Tane karabiber yoksa tozu 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Terbiyesi için; 1/2 (yarım) limon 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Tavuklu Sebzeli Makarna Tanımı İçin Gereçler 1 paket spagetti (Yada sevdiğiniz bir makarna) 600 gram tavuk göğsü 2 adet kırmızı kapya biber 3 adet yeşil biber 1 büyük uzunluk kuru soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Sebzeli Nohutlu Karışık Pilav Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı yasemin pirinci 1 türk kahve fincanı arpa şehriye 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 adet havuç 1 adet köy biberi 1 adet kapya biberi 1 adet taze soğan 6-7 çiçek brokoli tane 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Fırında Sebzeli Kuşbaşı Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 500/600 gr kuşbaşı et ( az yağlı) 2 adet orta uzunluk havuç 2 adet iri uzunluk soğan 1 adet mor soğan 2 adet iri patates 2 adet domates 3-4 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı domates salçası 1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.548
  2. Mesajlar

    1. 1.679.499
  3. Kullanıcılar

    1. 31.819
  4. Son üye

Geri
Üst Alt