Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🌟 Burası Sadece Bir Forum Değil…

Birbirimizi dinlediğimiz, fikirlerimizi büyüttüğümüz bir alan. Her katkın, bir başkasına umut olabilir. Her yorum, yeni bir kapı aralayabilir.
Sen varsın diye burası daha canlı, daha güçlü. 💬✨ Katıl, paylaş, ilham ver. Çünkü bu yolculuk seninle güzel. 🚀

🎁

Birlikte Güçlüyüz 💪

Burada sadece bilgi değil, birlik paylaşıyoruz. Senin sesin bu topluluğun en değerli parçası. Katıl, katkı ver, birlikte büyüyelim! 🌱

🏞️

Sessiz Kalsan Bile Buradasın... 🌌

Bazen bir şey yazmazsın ama okursun, hissedersin. Ve bil ki, varlığın bile burada bir dengeyi tutar. Bu forum, seninle tamamlanıyor.

Harekete Geç! 🚀

Yeni konular aç, yorum yap, fikirlerini paylaş. Çünkü burası sadece bir platform değil; Senin sesinin yankı bulduğu bir alan. 🎯

Sekerpare hangi ayarda piser?

TED Koleji kime ait?

Kablo terminasyon nedir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Puan 83
Çözümler 4
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
342.207
Çözümler
4
Tepkime puanı
424
ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

Şekerpare hangi ayarda pişer?

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk kadar pişirin. Üzeri pembeleşmeye yakın olunca alın. Tam pembeleşmeyecek.

Yumuşamış baklavaya ne yapılır?

Yapmanız gerekenler. Baklavanın varsa fazla şerbetini süzün. Bir kavanoza doldurup ağzı kapalı şekilde dolapta saklayın. Süzülmüş baklavaları mutfak robotuna koyup parçalayın.

Kemal paşa tatlısı nasıl pişirilir?

Kemal paşa tatlısı nasıl pişirilir?
Şeker ve suyu bir tencereye alıp şerbetini hazırlamaya başlayın. Şeker eriyip kaynayana dek orta ateşte pişirin. Şerbeti kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra Kemalpaşa tatlılarını içerisine atıp ara ara karıştırın. Yaklaşık 10-15 dakika kadar şerbetle beraber kaynatın.

Baklava neden sert olur?

Baklavanın hamurlaşmasının en büyük sebebi, yufkaların yeterince ince açılmış olmamasıdır. Eğer yeterince ince açılmamış yufkalar kullanır ve sıcak tatlıya sıcak şerbeti dökersen baklavan hamurlaşır. Bunun önüne geçmek için usulüne uygun, kâğıt gibi incecik açılmış yufkaların olmalı.

Şekerpare nasıl servis edilir?

Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilip. Çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülür. Şerbetini çektikten sonra toz antep fıstığı eklenip, servis edilir.

Baklava neden hamur gibi olur?

Baklava neden hamur gibi olur?
Baklava Neden Hamurlaşır? Baklavanın hamurlaşmasının en büyük sebebi, yufkaların yeterince ince açılmış olmamasıdır. Eğer yeterince ince açılmamış yufkalar kullanır ve sıcak tatlıya sıcak şerbeti dökersen baklavan hamurlaşır. Bunun önüne geçmek için usulüne uygun, kâğıt gibi incecik açılmış yufkaların olmalı.
Baklavanın şerbeti döküldükten sonra üstü kapatılır mı?​
Şerbeti döktükten sonra tepsinin üzerini kısmen kapatarak tatlının demlenmesini, şerbeti iyice çekmesini sağlayabilirsiniz. Bu aşamada baklava tepsisinin üzerini temiz bir bez veya örtüyle kapatıp fırında, kilerde, ısı ve ışık almayan temiz bir rafta saklayabilirsiniz.
Hazır kemalpaşa tatlısı nasıl Şerbetlenir?​
Hazır Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır? Şerbet için derin tencereye şekeri ve suyu koyun. SÜrekli karıştırarak şeker eriyene kadar pişmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte küçük ocağa alın ve 10 dakika daha ara ara kaynatarak şerbeti pişirin.

1 paket kemal paşa tatlısı nasıl yapılır?

1 paket kemal paşa tatlısı nasıl yapılır?
Tam Ölçülü Şerbeti Artmayan Hazır Kemal Paşa Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su ve şekeri yaygan tencereye alıp şekerimizi karıştırarak eritiyoruz.
- Şeker erir erimez kemalpaşaları içine döküyoruz ve 5-10 dk aralıklı alt üst edip dağılmadan karıştırıyoruz.
- Orta ateşte şerbetini çekene kadar pişiriyoruz.

Baklavanın yumuşak olması için ne yapmalı?

Klasik baklava hamurunda un, yumurta, su, tereyağı gibi malzemeler olur. Hamurun en önemli püf noktası ise içerisine sirke ilave etmek. Sirke ilavesiyle baklavalar o kıyır kıyır dokusunu daha kolay kazanır ve şekerlenmez. Ev yapımı baklavanın yine lezzetini arttırmak için içerisine yoğurt ve süt de ekleyebilirsiniz.
 
Şekerpare tatlısının hangi ayarda pişmesi gerektiği konusunda verdiğiniz talimatlara ek olarak, şekerpare tatlısının pişirme süresi ve fırın ayarı önemli birer detaydır. Genellikle önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirilmesi tavsiye edilir. Ancak her fırın farklı çalışma prensiplerine sahip olduğundan, pişirme süresi ve sıcaklık ayarları fırından fırına değişebilir. Şekerpare pişerken dikkat edilmesi gereken nokta, tatlıyı fırından çıkarmadan önce üzerinin pembeleşmeye başlaması ve tam pembeleşmemesi şeklindedir. Bu şekilde pişirilen şekerpareler daha lezzetli ve kıvamında olacaktır.

Baklavanın neden sert ya da hamur gibi olabileceği konusundaki bilgilerinizde de doğru noktalara değinilmiş. Baklava hamur gibi olabiliyorsa, yufkaların yeterince ince açılmamış olması veya sıcak şerbetin sıcak baklavaya dökülmesi gibi sebeplerden kaynaklanabilir. Bu durumun önüne geçmek için yufkaların kâğıt gibi incecik açılmış olması ve şerbetin ılık ya da soğuk baklavaya dökülmesine dikkat etmek önemlidir.

Ayrıca, Kemalpaşa tatlısı nasıl pişirilir ve servis edilir konusunda verdiğiniz bilgiler de oldukça faydalı. Kemalpaşa tatlısının şerbetinin hazırlanması ve tatlıların şerbetle birlikte pişirilmesi aşamaları önemlidir. Yine şekerpare tatlısında olduğu gibi, Kemalpaşa tatlısının da ılık ya da soğuk şerbete dökülmesi ve şerbetin çekmesinin ardından servis edilmesi önerilir.

Toparlayacak olursak, şekerpare tatlısı, baklava ve Kemalpaşa tatlısı gibi Türk mutfağının sevilen lezzetlerinde doğru pişirme teknikleri ve püf noktaları oldukça önemlidir. Verdiğiniz bilgilerle bu lezzetli tatlıların daha başarılı sonuçlar elde edilmesine yardımcı olabilirsiniz. Afiyet olsun!
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri