Modoratör
Yeni Üye
SERETIDE Niçin Kullanılır?
SERETIDE, etkin madde olarak salmeterol ve flutikazon içerir. Salmeterol, bronkodilatörler (bronş genişleticiler) adı verilen ilaç grubunun bir üyesidir ve akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında bulunan kasları gevşeterek genişlemelerine yol açar.
SERETIDE diskus 500 mcg 50 mcg ne işe yarar?
Astım semptomlarının düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla. Astım hastalığının basamaklı tedavisinde 3. basamaktan itibaren verilir. • Düzenli tedavide orta ve ağır KOAH'lı (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) hastalarda belirtilerin ve atak sıklığının azaltılmasında.
SERETIDE nasil kullanilir?
SERETIDE DISKUS sadece inhalasyon yoluyla uygulanır. Toz halindeki ilacı ağız yoluyla akciğerlere inhale ediniz (inhale etmek: nefes alırken ilacı ağzınızdan içeri çekmek). Eğer SERETIDE DISKUS bir çocuk için verilmişse uygulama SERETIDE DISKUS kullanmayı anlayabilen bir yetişkin gözetiminde yapılmalıdır.
VENTOLIN içinde kortizon var mı?
VENTOLIN içinde kortizon var mı?
ventolin, astım ve koah tedavisinde kullanılan kısa etkili inhalerdir, içinde kortizon yoktur, kilo aldırmaz. ancak sempatik aktivasyon nedenli bazı kişilerde çarpıntı ve titreme yapabilir. kısa etkili olduğu için 1-2 saat sonra etkisi geçebilir, bu nedenle uzun etkili symbıcort ve foster gibi ilaçlar daha etkilidir.
Diskus nasıl kullanılır?
Diskus nasıl kullanılır?
Nefesinizi tutarken cihazı ağzınızdan uzaklaştırıp ağzınızı kapatın. 10 saniye nefesinizi tutup sonrasına nefesinizi dışarı boşaltın. – Cihaz içindeki ilacı daha iyi çekebilmek için doz yükleme mandalına dokunmadan 1 kez daha derin nefes alınıp 10 saniye nefes tutulabilir.
Diskus Astım ilacı nasıl kullanılır?
Flixotide diskus 250 mcg 60 doz nasıl kullanılır?
Yetişkinler: Günde 2 kez 500 mikrogram • Uygulama yolu ve metodu: FLIXOTIDE Diskus sadece ağızdan nefesle birlikte akciğerlere çekilir.
Diskus hangi yolla uygulanır?
Dişler ağızlık parçasının üzerine gelecek ve dudakla- riniz arasında boşluk kalmayacak şekilde cihazı ağzınıza yerleştirin. 3. Mümkün olduğu kadar HIZLI ve DERİN bir nefes alın. 4. Nefes alma işlemini tamamladıktan sonra cihazı ağzı- nizdan ayırın ve 8-10 saniye kadar nefesinizi tutun.