Son Konular

• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Forum Üyeleri,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

SAAT: 09:05

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Ruhu Şad Olsun.

10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Setr-i Avret Nedir Anlamı

Avret Yerleri Neresidir?

Dünyada Görülen Hava Şartları

Puan 38
Çözümler 0
habercihaberci doğrulanmış üyedir.
Setri Avret Nedir Anlamı
Setri Avret (Avret Mahalli ve Kadınların Örtünmeleri)
Ulu Allah'ın yabancılar tarafından görülmesini yasakladığı mahrem yerlerini başkalarına göstermek haramdır Başkalarına görünmesi yasak ve haram olan yerlerin namazda örtünmesi farzdır İnsan bedeninde yabancıların yani başkalarının görmesinin yasaklanmış olduğu bölgelere Avret denir Setri avret de dinimizce avret olan aza ve organların elbise ile örtülmesi demektir *

Setri Avret, İslam dini açısından mahremiyeti korumaya yönelik önemli bir kavramdır. Avret, bir insanın yabancılar tarafından görülmesinin uygun olmayan, örtülmesi gereken yerlerini ifade eder. Başkalarına görünmesi yasak ve haram olan bu bölgelerin namaz esnasında örtülmesi farz kılınmıştır. Bu nedenle, İslam dinine göre kadınlar ve erkeklerin belirli fiziksel bölgeleri namaz kılarken örtülmelidir.

Setri Avret uygulaması, insanın mahremiyetini korumaya ve saygı göstermeye yönelik bir prensiptir. Bu kavram, bireyin bedeninin sadece kendisine ve birkaç özel kişiye ait olduğunu ve başkalarının bakışlarından korunması gerektiğini vurgular. Dolayısıyla, İslam dininde Setri Avret, kişinin özel alanlarını koruma altına alarak toplumda saygı ve ahlakı ön plana çıkarır.

Bu nedenle, Setri Avret uygulaması sadece dinî bir sorumluluk değil aynı zamanda etik bir davranış biçimidir. İnsanların mahremiyetlerini ve özel alanlarını korumak, kişiler arasında saygılı ve sağlıklı ilişkilerin gelişmesine yardımcı olur. Bu nedenle, Setri Avret kavramının dini yanı kadar sosyal ve ahlaki yönleri de önemlidir.

Avret Yerleri Neresidir?

Dünyada Görülen Hava Şartları

1. Konular

1. 1.284.065
  2. Mesajlar

1. 1.687.219
  3. Kullanıcılar

1. 32.595
  4. Son üye

Geri
Üst Alt