Modoratör
Yeni Üye
Şiddetin birey üzerindeki etkileri nelerdir?
Psikolojik etkileri: Öfke, ölmekten ya da bir ebeveynin kaybından aşırı korku, suçluluk duygusu ("koruyamadım", "engelleyemedim", "sebep oldum" vb.), düşük özgüven, aşırı endişe, intikam duyguları, davranış problemleri, dikkat dağınıklığı, uyuşma, ait olmama duyguları hissetme, kabus görme, uyku bozuklukları, empati …
Aile içi şiddete maruz kalanlar ne yapmalı?
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan ALO 183 hattı, şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi bulunan ve desteğe gereksinimi olan kişilere psikolojik, hukuki ve ekonomik alanda danışmanlık sunmakta ve yararlanabilecekleri hizmet kuruluşları konusunda bilgi vermektedir.
Şiddetin Etkileri Nelerdir?
Şiddetin Etkileri Nelerdir?
Kadına yönelik şiddetin toplumsal hayata etkileri nelerdir?
- Yaşam kalitesinin düşmesi.
- İntihar, cinayet, taciz, tecavüzün artması
- Suçun artması
- Verimliliğin azalması
- Toplumsal gelişimin yavaşlaması
- Demokratik süreçlere katılımın azalması ve demokrasinin gelişiminin yavaşlaması
- Şiddetin normalleşerek yaygınlaşması
Şiddetin tanımı nedir?
Şiddetin tanımı nedir?
Şiddet, hayatın her alanında karşılaşabildiğimiz, güç ve baskı uygulayarak insanların bedensel veya ruhsal açıdan zarar görmesine neden olan bireysel veya toplu hareketlerin tümüdür.
Ailesinden şiddet gören biri ne yapmalı?
* Öncelikle 155, jandarma bölgesinde 156, SHÇEK hattı 183 ve Hürriyet Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı'na (212) 656 96 96 ya da (549) 656 96 96 ya da bölgedeki çocuk karakoluna ihbarda bulunmak gerekir. * Şikayette bulunacak kişi doğrudan savcılığa ya da çocuk mahkemesine de şikayette gidebilir.
Aile içi şiddeti nereye şikayet edebilirim?
Yedi gün 24 saat ücretsiz hizmet veren ALO 183'ü arayarak bulunduğunuz yere en yakın Sosyal Hizmet Merkezi, Aile Danışma Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ve Kadın Konukevleri ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Şiddetin sebebi nedir?
Şiddetin sebebi nedir?
Toplumların sahip oldukları iletişim becerilerinin yetersizliği, duygu ve düşüncelerin kışkırtıcı biçimlerde ifade edilmesi alışkanlığı, bilinçsizce yapılan suçlamalar, hatalı namus ve ahlak anlayışları da şiddetin sosyal nedenleri arasında sayılabilir.
Çocuğa uygulanan şiddetinin zararlar neler?
Çocuğa uygulanan şiddetinin zararlar neler?
Teknoloji ile maruz kalınan şiddete de dikkat çeken uzmanlar, şiddete maruz kalan ya da tanık olan çocuklarda ileriki yıllarda depresyon, kişilik bozukluğu, uyuşturucu kullanımı ve kaygı bozukluğu gibi sorunlar görüldüğünü söylüyor. Aile içindeki şiddete maruz kalan ya da tanık olan çocuklar da şiddete yönleniyor.
Şiddet nasıl tanımlanır?
Şiddet, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından, "fiziksel güç veya iktidarın kasıtlı bir tehdit veya gerçeklik biçiminde bir başkasına uygulanması sonucunda ma- ruz kalan kişide yaralanma, ölüm ve psikolojik zarara yol açması ya da açma olasılığı bulunması" durumu olarak tanımlanmaktadır.