S
SoruCevap
Guest
Pancarın yoğurtla lezzetli ahengine bayılacaksınız. Yemeklerin yanında hoş bir meze ya da tek başına tüketebileceğiniz lezzetli bir salata istiyorsanız bu tanım tam da size nazaran. O vakit çabucak tarife geçelim!
Pancar iltihabın önlenmesinde, kanın temizlenmesinde ve sindirim sisteminin düzenlenmesinde büyük rol oynayan ve daha birçok
şeye yararı olan bir besindir, mevsiminde çokça tüketilmesi önerilir.
YOĞURTLU PANCAR SALATASI
Malzemeler;
4 adet pancar
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Yarım limon suyu
Tuz
Yapılışı;
Pancarları folyo ile kaplayıp 180 derece fırında pişirin. Daha sonra kabuklarını soyup dörde bölerek 1 cm kalınlığında doğrayın.
Soğuduktan sonra zeytinyağı, yoğurt, limon suyu, kıyılmış dereotu ve rendelenmiş sarımsağı ekleyerek karıştırın. İşte bu kadar kolay ve bir o kadarda lezzetli.
Şimdiden afiyet olsun, tekrar görüşene dek hoşça kalın.
Pancar iltihabın önlenmesinde, kanın temizlenmesinde ve sindirim sisteminin düzenlenmesinde büyük rol oynayan ve daha birçok
şeye yararı olan bir besindir, mevsiminde çokça tüketilmesi önerilir.
YOĞURTLU PANCAR SALATASI
Malzemeler;
4 adet pancar
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Yarım limon suyu
Tuz
Yapılışı;
Pancarları folyo ile kaplayıp 180 derece fırında pişirin. Daha sonra kabuklarını soyup dörde bölerek 1 cm kalınlığında doğrayın.
Soğuduktan sonra zeytinyağı, yoğurt, limon suyu, kıyılmış dereotu ve rendelenmiş sarımsağı ekleyerek karıştırın. İşte bu kadar kolay ve bir o kadarda lezzetli.
Şimdiden afiyet olsun, tekrar görüşene dek hoşça kalın.