haberci
Efsanevi Üye

Antalya'da 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk aşaması olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) heyecanı başladı ve adaylar sınav öncesinde oldukça heyecanlıydı. Sınavın başlamasına kısa bir süre kala, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde bulunan sınav binası önünde hareketlilik yaşandı. Adaylar güvenlik kontrollerinden geçerek sınav salonlarına alındı ve veliler dışarıda endişeyle bekledi.
Sabahın erken saatlerinde kampüse gelen adaylar, sınav saatine yetişmek için koşuştururken veliler de çocuklarını desteklemek adına ellerinden geleni yaptı. İletişim Fakültesi'nde sınava girecek öğrencilerin velileri, uzun bir sınav maratonu için hazırlıklıydı. Sınav stresini atlatmak için farklı yöntemler deneyen veliler arasında örgü ören bir anne dikkat çekti. Bir polis memuru ise kızını sınava dualarla uğurladı, bu anlar duygusal bir atmosfer oluşturdu.
Sınavın başlamasına dakikalar kala, Eğitim Fakültesi önünde ilginç bir olay yaşandı. Bir genç kız, kulağındaki takıyı çıkaramayınca içeriye alınmadı ve sınavı kaçırdı. Diğer velilerin yardım teklifleriyle takıyı çıkarmaya çalışan genç kız, maalesef başarılı olamadı. Bu durum genç kızın büyük üzüntü yaşamasına neden oldu ve veliler arasında tepkilere yol açtı. Sınavın başladığı anda kapılar kapanınca genç kız ve veliler arasında duygusal anlar yaşandı. Bu olay, sınav heyecanının yanı sıra beklenmedik sürprizlerin de yaşanabileceğini gösterdi.
2025 YKS'nin ilk aşaması, Antalya'da renkli ve heyecan dolu anılara sahne oldu. Adaylar ve veliler, sınavın getirdiği heyecanı birlikte yaşadılar ve unutulmaz anılar biriktirdiler. Sınavın ardından herkes kendi evine dağılırken, o gün yaşananlar unutulmayacak gibi görünüyor. Öğrenciler gelecekleri için ter dökerken veliler de destek olmak adına ellerinden geleni yaptılar. Bu anlar, sadece bir sınavı değil, aynı zamanda birlikte paylaşılan duyguları da hatırlatacak nitelikteydi.