Modoratör
New member
Sirop Simple ne demek?
Yalnız şekerin suda çözünmesi ile hazırlanmış şuruba basit şurup (sirupus simplex-sirop simple) denir. şuruplara içerdikleri maddelere göre de adlar verilir. örneğin; kodein şurubu, tolu şurubu gibi… şuruplar hemen hemen daima ağırlık üzerinden a/a hesaplanarak hazırlanırlar.Simple syrup nasıl yapılır?
Talimatlar- Suyu ısıtın : Suyu, küçük bir tencerede, orta-düşük ateşte sıcak olana kadar ısıtın, ancak kaynatmayın.
- Şekeri karıştırın: Şekeri ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın.
- Soğutun ve saklayın: Kullanmadan veya saklamadan önce şurubu oda sıcaklığına soğumaya bırakın.
şişeleme yaptıktan sonra buzdolabında 6 ay saklayabilirsiniz.
Gomme syrup nedir?
Gomme syrup nedir?şeker. Kamışı, şeker pancarı, patates, havuç, mısır, buğday vb. bitkilerin sap ve köklerinin öz suyundan veya nişastasından çıkarılan, birleşiminde karbon, oksijen ve hidrojen bulunan, beyaz, suda eriyen, mayalanabilen ve çoğu tatlı olan maddelerin genel adı.
Şeker şurubu nasıl yapılır?
Şeker şurubu nasıl yapılır?Cezve yada tencereye şeker ve su katılır. Harlı ateşte 5-6 dakika kaynatılır. Üzerine yarım çay kaşığı tuz atılır ve tüm malzeme yoğunlaşana kadar pişirilir. Şeker hamuru yapımında kullanabilirsiniz.
Evde şeker şurubu nasıl yapılır?
Kokteyl şurubu nedir?
Beğeniyle tüketilen pek çok içeceğe lezzet katan kokteyl şurupları, farklı kullanım alanları ve mükemmel lezzetleri sayesinde tercih edilir. Alkollü, alkolsüz, sıcak ve soğuk içecekleriniz için kullanabileceğiniz kokteyl şurup çeşitleri tadı damakta kalan içecekler hazırlamanızı sağlar.Meyve şurubu, çeşitli meyvelerden elde edilen bir üründür. Bu ürün, özellikle de tatlılarda, pastalarda ve içecek yapımında sıkça kullanılır. Aynı zamanda meyve şurubu, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılabilir. Meyve şurubu, meyvelerden elde edilen reçelimsi bir üründür.
Şeker şurubu içinde ne var?
Şeker şurubu içinde ne var?Glikoz şurubu, buğday ve mısır tahıllarından elde edilir, şeker ve diğer karbonhidratları içermektedir. Yapısı, sükroza (sükroz aynı zamanda "sofra şekeri" olarak da bilinir) benzerdir. Glikoz şurubu, toplam şeker miktarının azaltılmasının yanı sıra, iyi bir doku ve tat kalitesini koruyabilmek için de kullanılmaktadır.