Siyasette iltisak ne demek?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Siyasette iltisak ne demek?

SÖZLÜK ANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı 'Kavuşma, bitişme, birleşme' anlamlarına gelen iltisak, Türkçeye Arapçadan geçmiştir.

Ne demek mukayese ne demek?

MUKAYESE SÖZLÜK ANLAMI TDK TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı 'Benzeterek veya karşılaştırarak değerlendirme, karşılaştırma, kıyaslama' anlamlarına gelen mukayese, Türkçeye Arapçadan geçmiştir.

Profesör ne demek TDK?

Profesör ne demek TDK?
Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent, Öğretim Görevlisi, Okutman, Araştırma Görevlisi, Uzman, Çevirici, Eğitim Öğretim Planlamacısı kadrolarındaki akademik personele denir.

Iltisakli ne demek TDK?

TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı 'Kavuşma, bitişme, birleşme' anlamlarına gelen iltisak, Türkçeye Arapçadan geçmiştir.

Irtibatta bulunmak ne demek?

İrtibat kelimesi özellikle irtibat kurmak kelime grubu üzerinden daha çok kullanılır. Bu bağlamda Türkçe karşılığına bakıldığı zaman, 'Bağlantı kurmak' biçiminde ön plana çıkmaktadır. Verilen bu anlamı ile beraber özellikle bu sözcük grubunun daha fazla kullanıldığını da söylemek mümkün.

Iltisak ne demek Osmanlıca?

Iltisak ne demek Osmanlıca?
iltisak / iltisâk / التصاق İki uzvun birbirine yapışık olması. Bitişmek. Yapışmak.

Iltisak yolu nedir?

İltisak Hattı ya da Bağlantı Hattı, ticari demir yolu hatlarını, özel tesislere bağlayan hatlardır. Bu tesisler terminal içindeki özel bir hat, özel bir terminal veya bir işletme olabilir. Genelde TCDD terminalinden bağlantı yapılır, ancak ana hattan da iltisak hattı yapılabilir.

Profesör açılımı nedir?

TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı 'Yükseköğretim kuruluşlarında en üst aşamada olan unvan/öğretim üyesi' anlamına gelen profesör, Türkçeye Fransızcadan geçmiştir.

Profesör mü profesör mü?

Profesör mü profesör mü?
Sizlerde Türk Dil Kurumu yazım kılavuzundan profesör kelimesinin nasıl yazılacağını öğrenebilirsiniz. Profesör Nasıl Yazılır? Profesör kelimesinin doğru yazılışı da yazım hatası yapılmaması için oldukça önemlidir. Kelime "profesör" şeklinde yazılmaktadır.

Iltisakı olmak ne demek?

"İltisakı olmak" ifadesi, genellikle ilişkili veya bağlantılı olmayı ifade eder. Karşılıklı ilişkiler içinde bulunmak, birbirine bağlı olmak anlamına gelir. Bu durum genellikle sosyal, ekonomik veya siyasi bağlamlarda kullanılır. Bir kişinin veya grubun bir konuyla ilgili karşılıklı ilişkileri veya bağlantıları varsa, o konuda "iltisakı olduğu" ifade edilir. Bu durum, ilgili konu hakkında bilgi sahibi olmayı veya etkileşim içinde olmayı gösterir.

HCG yi kim uretir?

Dogum yaklasinca beyaz akinti artar mi?

1. Konular

1. 1.280.273
  2. Mesajlar

1. 1.677.648
  3. Kullanıcılar

1. 31.360
  4. Son üye

Geri
Üst Alt