Son Konular

Soğan Çorbası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Soğan Çorbası Tanımı İçin Gereçler
4 adet orta uzunluk soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 litre tavuk yahut et suyu
Tuz karabiber
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su ( nişastayı açmak için )
Parmesan cips

Soğan Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanları piyazlık doğuruyoruz ve zeytinyağı koyduğumuz tencereye ekleyip altını orta ateşe alıyoruz.
Kapağını kapatıp terlemeye bırakıyoruz.
Soğanlar biraz yumuşayınca tereyağını ek ediyoruz biraz karıştırıp tekrar kapağını kapatıyoruz.
Yaklaşık 10 dakika sonra tuzunu ve tavuk yahut et suyunu ekliyoruz.
Yarım çay bardağı suya nişastayı ekleyip uygunca çözdürüyoruz ve çorbaya ek ediyoruz. En az 10 dakika daha kaynatıyoruz. Karabiber de ekliyoruz.
Dilerseniz parmesan cipsi de hazırlayabilirsiniz.
Bunun için teflon tavaya parmesan peyniri rendeleyelim ve ocağın altını yakalım.
Peynir erimeye başlayınca biraz daha peynir rendeliyoruz üzerine ve erimesini bekleyelim.
Ocağın altını kapatıyoruz ve hiç ellemeden soğumasını bekliyoruz.
Çorbayı servis ederken peynir cipsini de dikkatli bir halde bir spatula yardımıyla tavadan alıyoruz ve çorbanın yanına servis ediyoruz. Afiyet olsun❤.
 
T

Tencerede İslim Kebabı

T

Etli Biber Dolması

  1. Konular

    1. 1.280.301
  2. Mesajlar

    1. 1.676.769
  3. Kullanıcılar

    1. 31.617
  4. Son üye

Geri
Üst Alt