Son Konular

Sokak Hayvanları İçin Yardım Fonları Usulsüz Kullanıldı

Credits
1.230.245
white.jpg

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda, sokak hayvanları için toplanan yardımların usulsüz şekilde kullanıldığı ortaya çıktı ve bu durumla bağlantılı 10 şüpheli tutuklandı.

Başsavcılığın açıklamasına göre, sokak hayvanları ve evcil hayvanların bakımı için bağış toplamak amacıyla kurulan "Pati Koruyucuları Derneği", "Ankara Patili Canlar Derneği", "Patileri Koruma Derneği", "Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği" ve "Can Paticikler Koruma Derneği" adlı dernekler üzerinden 25 milyon 440 bin 584 lira toplandığı belirlendi.

Bu toplanan miktarın, dernek yöneticileri ve bunlarla ilişkili kişiler tarafından kişisel amaçlar için kullanıldığı iddiaları üzerine, MASAK raporu ve diğer deliller doğrultusunda 16 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.

Ankara merkezli operasyonlar, İstanbul, İzmir ve Balıkesir'de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi ve gözaltına alınan 10 şüpheliden 4'ü emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen 2 kişi adli kontrol hükümleriyle serbest bırakılırken, nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan 10 şüpheli ise tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü ve usulsüzlüklerin enine boyuna araştırıldığını açıkladı.

Antalya'da Tarihi Okul ve Cami Restore Edilmeyi Bekliyor

Karabük'te 2024-2025 eğitim öğretim yılı sona erdi

1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.674
  3. Kullanıcılar

1. 31.779
  4. Son üye

Geri
Üst Alt