Son Konular

Solunum ve nabiz yoksa ne yapilir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster

Solunum ve nabız yoksa ne yapılır?

Yapay solunum sırasında şah damarından5 saniye süre ile nabız kontrolü yapılır, nabız yoksa dış kalp masajına başlanır….Bunun için ;
- Bir el alına yerleştirilir,
- Diğer elin iki parmağı çeneye yerleştirilir,
- Baş geriye doğru itilir.
- Böylece dil yerinden oynatılarak hava yolu açıklığı sağlanmış olur.

Bilinç kapalı solunum ve nabız varsa ne yapılır?

Hastanın bilinci kapanırsa, sert zemin üzerine yatırılır, Şah damarından nabız ve solunum değerlendirilir, Tıbbi yardım istenir (112), Temel yaşam desteği uygulanır.

Ilk yardım uygulamalarında özel gruplar içerisinde yer alan hasta ve yaralılarla iletişim nasıl olmalı?

Hasta/yaralı(lar)ın adı ve olayın tanımı yapılmalı, Hasta/yaralı sayısı ve durumu bildirilmeli, Eğer herhangi bir ilkyardım uygulaması yapıldıysa nasıl bir yardım verildiği belirtilmeli, 112 hattında bilgi alan kişi, gerekli olan tüm bilgileri aldığını söyleyinceye kadar telefon kapatılmamalıdır.

Solunum yoksa kalp atar mı?

Solunum yoksa kalp atar mı?
Solunum durması: Solunum hareketlerinin durması nedeniyle vücudun yaşamak için ihtiyacı olan oksijenden yoksun kalmasıdır. Hemen yapay solunuma başlanmaz ise bir süre sonra kalp durması meydana gelir. Kalp durması: Bilinci kapalı kişide kalp atımının olmaması durumudur.

Altınbeşik yöntemi nedir?

Altınbeşik yöntemi nedir?
Hasta/yaralının ciddi bir yaralanması yoksa ve yardım edebiliyorsa iki, üç, dört elle altın beşik yapılarak taşınır. İki elle: İki ilkyardımcının birer eli boşta kalır, bu elleri birbirlerinin omzuna koyarlar, diğer elleri ile bileklerinden kavrayarak hasta/yaralıyı oturturlar.

Ilkyardım dersinin bize kazandırdığı değer nedir?

* İlkyardım eğitiminin insan hayatına verilen önemle paralel olması bilinciyle, çalışanların bağlı bulunduğu kuruma, daha sempati ile bakmasına ve iş veriminin artmasına katkı sağlar. * Ayrıca alınan acil müdahale ve ilkyardım eğitimi, kurum imajının yükselmesine katkıda bulunur .

Solunum ve nabız yoksa ne yapılacağı hakkında verdiğiniz bilgiler son derece önemli ve hayat kurtarıcı niteliktedir. İlk yardım uygulamalarında doğru ve hızlı müdahale yapmak oldukça önemlidir. Solunum ve nabızın olmaması durumunda yapılması gereken adımlar net bir şekilde belirtilmektedir. Bu adımları takip etmek hayati önem taşır.

Bilinç kapalı bir kişide solunum ve nabız değerlendirildikten sonra tıbbi yardım istenmesi ve temel yaşam desteği uygulanması oldukça doğru bir yaklaşımdır. Bu sayede hastanın hayatta kalma şansı artırılabilir.

İlk yardım uygulamalarında hasta/yaralılar ile iletişim şekli de oldukça önemlidir. Doğru bilgi aktarımı ve gereken adımların hızlıca atılması hayati önem taşır. İletişim sırasında net ve açık bilgiler vermek, gerekli durumlarda gereken yardımı alacak kişilere doğru yönlendirme yapmak son derece önemlidir.

Solunumun olmaması durumunda kalbin atıp atmayacağı konusu da önemlidir. Solunum durması kalp durmasına neden olabilir, bu yüzden hemen yapay solunuma başlanması oldukça önemlidir. Kalbin durması da hayati risk oluşturduğundan doğru müdahale hayati önem taşır.

Altınbeşik yöntemi de hasta/yaralının taşınması sırasında kullanılan bir yöntemdir. Hasta/yaralının durumu ve yaralanması göz önünde bulundurularak doğru taşıma yöntemleri kullanılmalıdır.

İlkyardım derslerinin bize kazandırdığı değerlerden bahsedilen kısımda, insan hayatına verilen önem, kurumlara duyulan güvenin artması, iş veriminde artış gibi unsurlar ön plana çıkarılmıştır. İlkyardım eğitimi sayesinde hayat kurtarmak ve acil durumlarda doğru müdahalede bulunmak mümkün hale gelir. Bu nedenle ilkyardım eğitiminin önemi ve değeri büyüktür.

Temsil heyeti kimlerden olusur?

Ogretmen derse gec girerse ne olur?

1. Konular

1. 1.281.238
  2. Mesajlar

1. 1.678.960
  3. Kullanıcılar

1. 31.791
  4. Son üye

Geri
Üst Alt