<
Modoratör
Yeni Üye
Somon balığı nasıl marine edilir?
Somonun biraz yağlı bir balık olduğunu belirtmiştim. Bu sebeple en çok uygulanan marine metodu limon ile yapılandır. Biraz tuz, zeytinyağı ve limon suyu ile bir kap içerisinde karıştırıp Buzdolabında yarım saat dinlendirmeniz yeterlidir.
Somon fileto nasıl marine edilir?
Zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, defne yaprağı, tane karabiber ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Somon dilimlerini bu karışıma yatırıp en az 30 dakika buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkarıp kısa süre önceden ısıtılmış ızgara üzerinde ters yüz ederek kısa süre pişirin.
Somon balığı sosu nasıl yapılır?
Somon balığın marinesi için rendelenmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağ, tuz ve karabiber kase içerisinde güzelce karıştırılır. Bu karışım balığın üzerine sürülür. Kalan sosu uzunlamasına dörde bölünmüş patateslere sürülür. Uygun bir tepsiye fırın kağıdı serilir.
Somon balığı en iyi nasıl yapılır?
Somon balığı en iyi nasıl yapılır?
Baharatlı marine için ise tereyağı, zeytinyağı, limon, tuz, karabiber, pul biber ve sarımsak karışımı kullanılabilir. Lezzetli bir somon tüketmek istiyorsanız; marine ettikten sonra pişirebilirsiniz. Dilerseniz fırında dilerseniz tavada arkalı önlü pişirdikten sonra tabaklara servis yapabilirsiniz.
Izgara somon balığı nasıl pişirilir?
Izgara somon balığı nasıl pişirilir?
Zeytinyağı ile yağladığınız somona, portakal suyu, karabiber ve deniz tuzunu ekleyin. Isınan tavayı bir parça zeytinyağı ile peçete yardımı yağlayın. Somonun her iki yüzeyini de 5'er dakika pişirin. Biberiye veya taze kekik ile servis edin, işte bu kadar, afiyet olsun!
Dondurulmuş somon nasıl marine edilir?
Somon filetoları bir kâğıt havluyla hafifçe bastırarak kurula ve fırçayla yağla. Somonun her iki yüzünü de kâğıt havluyla kurula ve balıkları bir tavaya koy. Sonra iki yüzüne de fırçayla zeytinyağı sür. Bu, somonun lezzetli olmasını sağlayacak ve tavaya yapışmasını engelleyecektir.
Somon baligi hangi sosla yenir?
Somon balığı denildiğinde en çok kullanılan soslardan biri bal ve soya sosudur. Sosla marine edilen somonlar, fırında pişirildikten sonra yeşilliklerle birlikte servis edilir.
Izgara somon kaç dakikada pişer?
Somon ızgara yapıldığında da son derece lezzetli bir balık. Pişirmeye derili kısmı aşağıda başlarsanız, balık zaten yağlı olduğundan ekstra yağa ihtiyacınız olmayacaktır. Balığın her bir tarafını ızgaranın ısısına ve yapacağınız filetonun veya dilimin kalınlığına göre 4-7 dakika arası pişirebilirsiniz.