Sorbe ile dondurmanın arasındaki fark nedir?
Sorbe yumurta ve süt olmadan, sadece meyve suyu ve meyve püresiyle yapılan soğuk tatlıların adıdır. Sorbenin meyve, bal ve kardan yapıldığı ve yemek sonrası tatlı yerine yenildiği görülür. Dondurmanın da en önemli özelliği içerisinde süt ve yumurta oluşudur. Hatta bazı tariflerde süt reçeli kullanılır.Sorbe makinesi ne işe yarar?
Evde hızlı ve kolay şekilde, çeşitli meyveler kullanarak sorbe yapabilmenize olanak sağlar. 5 farklı entegre bıçağı sayesinde sebze, meyve, peynir hatta çikolatayı doğrudan tabağınıza rendeleyebilir, dilimleyebilir ya da doğrayabilirsiniz.Sorbe dondurma nasıl yapılır?
Çilekli Sorbe Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sorbe yapımı için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın.
- Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın.
- Şurup kıvamına gelen şerbet karışımını ocaktan alıp oda ısısında soğumaya bırakın.
Sorbe nedir nasıl yapılır?
Kısaca tanımlamak gerekirse meyve, su ve şeker malzemelerinin birleşiminden oluşan, dondurulmuş halde serinletici bir tatlı diyebiliriz. Fakat sorbe dondurma değildir. Bunun tek nedeni ise süt içermemesinden kaynaklıdır. Hem hafif hem de son derece ferahlatıcı bir tatlı diyebiliriz.Limon sorbe nedir?
Limonlu Sorbe Tarifi HazırlanışıBiber sorbe nasıl yapılır?
KIRMIZI MEYVELERDEN HAZIRLANMIŞ SORBE NASIL YAPILIR? Su, şeker, limon suyu ve limon kabuğunu yine aynı şekilde kaynatın. Karışım iyice soğuduktan sonra şerbet ve meyveleri blender’dan pürüzsüz olana kadar geçirin. Bir gece kadar buzlukta bekletin.