Sorgulama Temelli ne demek?
En basit tanımı ile sorgulama-temelli öğrenme öğrencilerin soruları, araştırmaları ve/veya merakları ile öğrenmenin yönlendirildiği açık-uçlu bir yaklaşımdır. Araştırma-sorgulama süreci, sadece “keşfetme ve deney” olarak değil, “açıklama ve kanıt” oluşturma süreci olarak da ele alınır.Beyin temelli öğrenme kuramı nedir?
Beyin temelli öğrenme, sinirbilim (neuroscience) araştırmalarının bulgularına göre beynin yapısına ve işlevine dayalı olarak beynin nasıl çalıştığını anlayarak öğrenme ve öğretmeyi en üst düzeye çıkarma anlayışıdır. öğrenme, beynimizi fiziksel olarak değiştirir.Yaparak öğrenme modeli kime ait?
Yaparak öğrenme modeli kime ait?Temellerini Johann Heinrich Pestalozzi’nin attığı yaşayarak öğrenme metodunda çocukların duyu organlarıyla öğrendiği ve bilginin bu sayede zorlanmadan kalıcı hale geldiği fikri esastır.
Sorgulama temelli fen eğitimi nedir?
Sorgulama temelli fen eğitimi, yapılandırmacı yaklaşımla ortaya çıkan bir eğitim şeklidir. Çocukların eleştirel düşünme, problem çözme gibi üst düzey düşünme becerilerini geliştirmeyi ve öğrenmeyi öğrenmelerini sağlar. Çocukların araştırma ve sorgulama becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.Kuantum öğrenme kuramı nedir?
Kuantum öğrenme, hızlanmış öğrenci başarısıyla sonuçlanan, aşırı tutkulu öğretmenler, işine odaklanmış sınıflar ve anlamlı içerik yaratan bütünleşmiş öğretme ve öğrenme modelidir.Yaparak öğrenme modeli nedir?
Yaparak öğrenme modeli nedir?Yaparak-Yaşayarak Öğrenme İlkesi (İş, etkin katılım,Aktivite) Bu ilke, öğrencinin öğrenme-öğretme ortamında aktif rol almasını, öğrenme sorumluluğunu üstlenmesini ve yaparak-yaşayarak öğrenmesini vurgulamaktadır. Öğrenme-öğretme sürecine öğrencinin etkin katılımını sağlamaya çalışır.
Yaşantısal öğrenme yolları nelerdir?
Bu kapsamlı başlık, içinde farklı birçok yaklaşımı veya terimi barındırıyor: yaşantısal öğrenme, iş birliğine dayalı öğrenme, serüvenle öğrenme ve çıraklık….Kolb’un yaşantısal öğrenme modeli, bu sürecin dört aşamadan oluştuğunu söyler:- Aktif deneyleme;
- Somut deneyim;
- Yansıtıcı gözlem;
- Soyut kavramsallaştırma.