<
haberci
Meraklı Üye

Pilot Turistler, Sportif Uçaklarıyla Türkiye'yi Keşfetmeye Başladı
Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden özel uçak sahipleri, tatil rotalarına Türkiye'yi de ekleyerek farklı kentleri keşfetme heyecanı yaşıyor. Özellikle kültürel mirasa ilgi duyan ve özgürlüklerine düşkün olan varlıklı turistler, sportif uçaklarıyla Türkiye'ye doğrudan ulaşım imkanı buldukları turlara ilgi gösteriyor.
Turizmde Yeni Bir Trend Başlıyor
Sportif uçaklarıyla Türkiye'ye gelen pilot turistler, İstanbul, Çanakkale, Konya, Nevşehir, Antalya, Muğla gibi şehirlerin bulunduğu rotalarda unutulmaz deneyimler yaşıyor. Son düzenlenen tur kapsamında 6 sportif uçak sahibi, Türkiye turuna başladı. Almanya, Avusturya, İsviçre ve diğer Avrupa ülkelerinden kalkış yapan pilotlar, aileleri veya arkadaşlarıyla birlikte 2 bin 600 kilometrelik bir uçuş gerçekleştirdi.
Sportif Uçaklarla Türkiye'nin Güzelliklerini Keşfedin
Pilotlar, Türkiye turuna Çanakkale'deki Troya Antik Kenti ve Troya Müzesi gezisiyle başlayarak, ardından Nevşehir'de Kapadokya'yı ziyaret ettiler. Balon uçuşu yaparak Derinkuyu ve Paşabağları'nı keşfeden ekip, Konya'da Çatalhöyük'ü ziyaret etti ve İstanbul'da tarihi mekanları dolaştı. Antalya'da ise Kemer ilçesinde 5 gün boyunca konaklayarak tekne turları, dalışlar ve kanyon gezileri gibi aktivitelere katıldı.
Sportif Uçakla Tatil Keyfi
Almanya'dan gelen ve Türkiye'yi sportif uçaklarıyla keşfeden Zafer Ertem, "Türkiye'de genel havacılık turizminin gelişmesi için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Sportif uçakla seyahat edenlerin harcamaları diğer turistlere göre oldukça fazla oluyor. Bu durum, Türkiye için ek gelir kaynağı oluşturabilir" şeklinde konuştu.
Sportif Uçakla Türkiye'yi Keşfetmek Heyecan Verici
Türkiye'ye sportif uçakla seyahat eden Günter Wastian (58), "Ülkeyi küçük uçakla keşfetmek inanılmaz bir deneyim. Troya ve Kapadokya gibi yerleri görmek, balonla uçmak gerçekten muhteşemdi. Türkiye'nin doğasını ve kültürünü yakından tanıma fırsatı bulmak benim için büyük bir ayrıcalıktı" ifadelerini kullandı.
Kemer, Sportif Uçak Turizmine Ev Sahipliği Yapıyor
Kemer ve Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Yorulmaz, Kemer'in sportif uçak pilotlarının ilgisini çektiğini belirterek, "Kemer, sportif uçak turizminin yeni rotası olmaya aday. Bu turist profili, otellerden çıkıp çevreyi keşfetmeyi seven ve para harcamaktan çekinmeyen bir kitleden oluşuyor. Bu durum, Kemer turizmine olumlu katkı sağlayacaktır" dedi.