Su ile muhallebi olur mu?

Modoratör

Efsanevi Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Su ile muhallebi olur mu?


İlk önce karıştırma kabına unu ve suyu alıp hiç topak kalmayana kadar karıştıralım. Ardından şekeri ekleyelim daha sonra tenceremizin içine yarım su bardağı su alalım ve kaynatalım.

Muhallebi sulu olursa ne yapmalı?


Eğer muhallebiniz sıvı olduysa Eğer hala koyulaşmadıysa, bir kabın içine yarım bardak ılık su ya da oda sıcaklığında süt koyun. Muhallebiyi yaparken 1 litre su kullandıysanız, su ya da sütün içine 2,5 yemek kaşığı nişasta eklemek yeterli olacaktır. Doğru oranın 1'e 2,5 olması gerekiyor.

Muhallebinin dibi neden tutar?


Muhallebinin dibi neden tutar?
Eğer ocakta bırakıp giderseniz dibi tutar ya da nişasta dibine çöker. Muhallebi kıvam aldıktan sonra kaynarken üzerinde baloncuklar oluşmaya başlamışsa kaselere paylaştırmaya hazır demektir. Unutmayın çok kaynatırsanız soğudukça yoğunlaşacağı için fazla koyu bir kıvamı olur.

Su muhallebisi nasıl yapılır?


Muhallebiyi hazırlamak için; nişastayı tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp azar azar eklediğiniz süt ve su ilavesiyle kıvamını açın. İçine şekeri de ekleyip ocağa alın. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Su muhallebisi ne demek?


Çok uzun yıllardan beri yapılan hem çok hafif hem de ağızları tatlandıran su muhallebisi ismini yapılışından alıyor. Yapılırken içine eklenen su ve nişasta pelte kıvamına geliyor. Üzerine pudra şekeriyle servis edilen su muhallebisi nasıl yapılır sorusunun yanıtı yazımızda.

Az malzemeli muhallebi nasıl yapılır?


Az malzemeli muhallebi nasıl yapılır?
Muhallebi (Az Malzemeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğuk sütümüzü tenceremize alalım.
- Şeker ve nişastayı ilave edip topak kalmayacak şekilde çırpalım.
- Ocağa alalım ve göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayan muhallebimizi ocaktan alalım tereyağı ve vanilyayı ekleyip 5 dk mikserle çırpalım.

Cıvık sütlaç nasıl katılaşır?


Sütlaçtan bir kepçe kadar alın ve nişastalı suyun üzerine ekleyin. Güzelce karıştırın. Böylelikle sütlaç ve nişastalı suyu birbirlerine alıştırmış olursunuz.

Sıvı krema Muhallebiye ne zaman dökülür?


Muhallebi ılıdıktan sonra üzerine 1 paket sıvı krema koyun. Muhallebiyi pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikser ile 2-3 dakika iyice çırpın. Hazırladığınız muhallebiyi kuplara paylaştırıp, kıvam alması için buzdolabında en az 3-4 saat dinlenmeye bırakın.

Sütlaç neden dibine tutar?


Sütlaç neden dibine tutar?
Kaynamaya başlamış olan sütün altını kısmadan yüksek ateşte pişirmeye devam etmek kısa süre içinde dibinin tutmasına sebep olur. Bunun önlemek için süt kısık ateşte kaynatılmalıdır. Sürekli karıştırmak ve sütü tencereye koymadan önce tencereyi bir miktar su ile çalkalamak da dibinin tutmaması için etkili bir yöntemdir.

Dibi tutmuş süt ile ne yapılır?


Süt kaynatırken tencerenizin dibinin tuttuğunu farkettiğinizden hemen içerisine sıcak su ilave edin. Sıcak su ilave ettikten biraz bekletin. Beklettikten sonra içerisine karbonat ve sirke ilave birkaç saat daha bekletin. Ardından tencerenizi yeniden ocağa alın ve 10-15 dakika kadar kaynatın.

Muhallebisi nasıl yapılır malzemeleri?


En Kolay Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker.
- 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 3 yemek kaşığı un.
- 4,5 su bardağı süt.
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya.

Su peltesi nasıl yapılır?


Su peltesi nasıl yapılır?
Pelte Tarifi Nasıl Yapılır?
- 5 su bardağı su ve 1 su bardağı şeker kaynatılır.
- Ayrı bir kapta 1 su bardağı nişasta, kalan 1 su bardağı su ile açılır.
- Su kaynamaya başlayınca açılan nişasta karışımı tencereye yavaş yavaş eklenir.
- Kısık ateşte kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirilir.

Su muhallebisi neden yapılır?


Su muhallebisi, süt, buğday nişastası, un, şeker ve pudra şekeri gibi her evde bulunan malzemelerle yapılabilen bir tatlı.

1 çay bardağı süt ile ne yapılır?


1 Bardak Sütle Yapılan Tatlılar: 20 Harika Tarif
- #1 Nefis Waffle Tarifi (videolu)
- #2 Starbucks Mozaik Keki (videolu)
- #3 Pişmeyen Cheesecake (15 Dakikada) (Videolu)
- #4 Dankek Kubbe Pasta Tarifi.
- #5 Çıtır Çıtır Yassı Kadayıf (Tam Ölçülü)
- #6 Tencerede Fincan Kek (videolu)
- #7 Elmalı Profiterol Tarifi (Videolu)

Normal muhallebi nasıl yapılır?


Normal muhallebi nasıl yapılır?
Sade Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye nişasta, şeker ve unu alın. Sütü de ekleyerek çırpmaya başlayın.
- Orta dereceli ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Fokurdamaya başladıktan sonra vanilini ilave edin, tereyağını da ekleyerek ocaktan alın.
- Karıştırın ve kaselere paylaştırın.
 
Su ile muhallebi yapabilirsiniz ancak doğru oranları ve karıştırma tekniklerini uygulamak önemli. Su muhallebisi yaparken nişasta ve suyun oranına dikkat etmek gerekmektedir. Eğer muhallebi sıvı olursa, ekstra nişasta ekleyerek kıvamını düzeltebilirsiniz.

Muhallebinin dibi tutmaması için ocaktan bırakmamak ve sürekli karıştırmak önemlidir. Eğer muhallebi kıvam aldıysa ve baloncuklar oluşmaya başladıysa ocaktan alıp kaselere paylaştırabilirsiniz. Ayrıca, muhallebiyi çok fazla kaynatmamak da önemlidir zira soğudukça kıvamı daha da yoğunlaşabilir.

Az malzemeli muhallebi yaparken süt, şeker, nişasta ve tereyağı gibi malzemelerle basit bir tarif hazırlayabilirsiniz. Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlamak ve sonrasında mikserle çırpıp güzel bir kıvam elde etmek önemlidir.

Eğer sütlaç dibine tutarsa, sütü kısık ateşte kaynatmak ve sürekli karıştırmak önemlidir. Ayrıca, tencereyi su ile çalkalamak da dibinin tutmamasına yardımcı olabilir. Dibi tutmuş sütü temizlemek için ise sıcak su, karbonat ve sirke gibi yöntemler uygulanabilir.

Malzemeleri doğru oranlarda kullanarak su muhallebisi, normal muhallebi veya sütlaç gibi lezzetli tatlılar yapabilirsiniz. Tarifleri uygularken dikkatli olmak ve adımları doğru şekilde takip etmek önemlidir. Afiyet olsun!
 

Bugday Tarlasi nerede var?

Smetana yerine ne kullanilir?

  1. Konular

    1. 1.280.270
  2. Mesajlar

    1. 1.677.475
  3. Kullanıcılar

    1. 31.451
  4. Son üye

Geri
Üst Alt