- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Suriye Geçici kimlik nasıl alınır?
Geçici koruma başvurusunda bulunmak isteyen kişiler ilgili kayıt merkezlerine giderek ön kayıt yaptırmakla yükümlüdürler. Ön kayıt sırasında yetkili personel size çeşitli sorular sorarak ad, soyad, doğum yılı ve doğum yeri gibi temel bilgilerinizi alacaktır.
Geçici kimlik belgesi nasıl alınır?
Geçici kimlikler, normal kimlikler gibi Nüfus Müdürlüğü aracılığıyla alabiliyor. Kimlikleri olmayan bireyler, yeni kimlik başvuru işlemleri sırasında, yetkililere geçici kimlik almak istediğini bildirmesi gerekiyor. Geçici kimlik belgesi talep edilmemesi durumunda, kişilere geçici bir kimlik verilmiyor.
Suriyelilere istanbul kimlik nasıl alınır?
Suriyelilere istanbul kimlik nasıl alınır?
Geçici koruma kayıt işlemleri İl Göç İdaresi Müdürlüklerince yürütülmektedir. Geçici koruma için başvuran Suriyelilere 30 gün süreli geçerliliği olan Ön Kayıt belgesi verilir. Kayıt işlemleri tamamlananlara Geçici Koruma Kimlik Belgesi düzenlenir.
Suriyelilere ikamet izni nasıl alınır?
Oturum izin belgeleri, ikamet adreslerine gönderilmektedir. Oturum izni başvuru ve uzatma başvuruları e-ikamet üzerinden yapılır. İlk defa oturum iznine başvuran SURİYE vatandaşlarının sistem tarafından kendilerine verilen randevu gün ve saatinde bulunduğu ildeki İl Göç İdaresinde bulunması gerekmektedir.
Geçici kimlik belgesi kaybettim ne yapmalıyım?
Her nüfus müdürlüğü tarafından verilmemektedir. Eğer geçici kimlik belgesine ihtiyacınız olduğunu (kayıp, çalıntı, tahrip olmuş nüfus cüzdanı) belirtmez iseniz geçici kimlik belgesi alamayabilirsiniz. Sadece yeni kimlik almak için başvuru yaptığınız nüfus müdürlüğü bu belgeyi düzenlemek ve vermekle yükümlüdür.
Yabancı kimlik kartımı kaybettim ne yapmalıyım?
Yabancı kimlik kartımı kaybettim ne yapmalıyım?
Kimliğimi Kaybettim Ne Yapmalıyım? Kimliğinizi kaybettiğinizde ilk olarak 3 adet biyometrik fotoğrafınızla birlikte Nüfus Müdürlüğüne kayıp bildirisi yapmanız gerekmektedir. Yeni kimlik için başvurunuz alınır ve kimliğiniz kayıtlı olduğunuz ikamet adresine sizin adınıza gönderilir.