Son Konular

Süt Şerbetli Limon Aromalı Tatlı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Süt Şerbetli Limon Aromalı Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı un
1 tane limon kabuğu rendesi
1 tane kabartma tozu
Şerbeti için;
1 buçuk su bardağı toz şeker
3 buçuk su bardağı süt
Üzeri için;
Hindistan cevizi

Süt Şerbetli Limon Aromalı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak limon kabuğu, toz şeker ve sıvı gereçleri güzelce çırpın.
Kuru materyalleri de ekleyip tekrar yeterlice çıktıktan sonra yağladığımız orta uzunluk dikdörtgen borcama boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
Tatlımız kızarırken sütü ve şekeri uygun bir pencereye alıp altını kısık ateşte açarak süt ılıklaşıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
Şekeri eriyen sütlü şerbetimizi soğumak üzere kenara alıyoruz.
Pişen tatlımızı fırından alıp birinci sıcaklığını attıktan sonra şerbeti tatlımızın üzerine yavaş yavaş döküyoruz.
Tatlımızı 3-4 saat dinlendirip servis edebiliriz deneyeceklere afiyet olsun.
Süt Şerbetli Limon Aromalı Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Sebzeli Kuzu İncik (İlikli Şifa Deposu)

S

Şerbetsiz Lokma Böyle Bir Tat Yok

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Haşhaşlı İrmikli Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler 150 gram margarin yahut tereyağı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı tahin 1 çay bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 buçuk 3 su bardağı un (azar azar ekleyin fark edebilir yumuşak bir hamur olucak)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Pratik Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı irmik 1 kabartma tozu 1 paket vanilya Portakal ve limon kabuğu rendesi Aldığı kadar un Şerbeti için 2 su bardağı su 2 su bardağından biraz az şeker Pratik Şerbetli Tatlı Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Cevizli Kadayıf Lokması (Sütlü Şerbetli) Tanımı İçin Malzemeler ️Şerbeti için; 200 ml bardak ölçüsü 4,5 su bardağı süt 3,5 su bardağı şeker Diğer gereçler; 500 gram kadayıf 1 paket baklava yufkası(3 tane arttı) 1 kase çekilmiş ceviz 125 gram tereyağ 1 küçük çay bardağı sıvı yağ Üzerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
10 Dakikada Yapabileceğiniz Çilek Soslu Mis Kokulu Tatlı Tanımı (Videolu) İçin Gereçler Yarım kilo çilek 5 yemek kaşığı nişasta (Buğday yahut mısır fark etmez ) 1 su bardağı toz şeker ( 200 ml ) 1 paket vanilya Muhallebisi için materyaller 1 buçuk litre süt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı sirke Yarım paket kabartma tozu 4.5 su bardağı un Ceviz, fındık, fıstık ne isterseniz Üzerine için; Tereyağı Hamurun orta katları için; Nişasta Şerbeti için; 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.655
  2. Mesajlar

    1. 1.679.865
  3. Kullanıcılar

    1. 31.869
  4. Son üye

Geri
Üst Alt