- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.366
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.353
- Puan
- 113
- Yaş
- 37
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.665
- Meslek
- Webmaster
Sütsüz domates çorbası olur mu?
Domates Çorbası Sütsüz Tarifi Nasıl Yapılır? Un sıvı yağda kavrulur. Üzerine salça eklenir sonra kabuğu soyulmuş robotta çekilmiş domatesler ilave edilir. 2 dakika piştikten sonra suyu tuzu ve bulyonu eklenir 15 dakika piştikten sonra çorbanız hazır.
Domates çorbasına ne konuluyor?
Malzemeler:
- 2 su bardağı domates rendesi.
- 4,5 su bardağı su.
- 1 su bardağı süt.
- 1 çorba kaşığı un.
- 1 çorba kaşığı salça.
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz.
Domates çorbası sürekli karıştırılır mı?
Domates çorbası sürekli karıştırılır mı?
Su ve tuzu da eklenip kaynamaya bırakılır. Kaynayana kadar sürekli karıştırılır ve 15-20 dk kaynadıktan sonra sıcak olarak üzerine rendelemiş olduğunuz kaşarla beraber servis edilir.
Domates çorbasına hangi baharatlar kullanılır?
Domates çorbasına hangi baharatlar kullanılır?
Baharatlı Domates Çorbası (Salçasız) Tarifi İçin Malzemeler
- 1-1, 5 kilo domates veya 2 küçük kavanoz ev yapımı konserve domates.
- 3 kaşık sıvı yağ
- 2 kaşık un.
- 2 diş sarımsak.
- Yarım demet maydanoz.
- 1'er çay kaşığı karabiber, kekik, nane.
- 2-3 çay kaşığı tuz.
- 1-2 bardak sıcak su.
Domates çorbası un yerine ne kullanılır?
Çorba kıvamı püf noktaları Kıvamı koyu olan çorbaya, yapımında kullanılan su, sıcak bir şekilde eklenmelidir. Eğer çorbanın unu az gelmiş ise ayrı bir kap içerisinde un ve tereyağını pişirerek çorbaya ilave edilebilmektedir. Un dışında nişasta ilave edilerek de çorbanın yoğunluğu rahatlık ile arttırılabilir.
Domates çorbasına krema olur mu?
Tereyağı eriterek unu kavuruyoruz. Daha sonra salçayı ve rendelediğimiz domatesleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Sürekli karıştırarak krema, süt ve suyu da ekliyoruz. İsteğe ve kıvama göre su veya süt miktarı arttırılabilir.
Domates çorbaya sonradan un katılır mı?
Domates çorbaya sonradan un katılır mı?
UNLA MEYANE YAPARAK ÇORBAYA EKLEYEBİLİRSİNİZ Nişasta içerikli malzemeler kadar doğrudan nişasta ya da un eklemek de çorbayı koyulaştırmanın bir diğer yoludur.