<
T
theking
Tahinli Çıtır Rulo Tanımı İçin Gereçler
12 adet baklavalık yufka
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ (yoksa 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin)
1 su bardağı kırılmış ceviz
Üzerine sürmek için ;
Sıvı yağ
Üzeri için;
Pudra şekeri
Tahinli Çıtır Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle baklavalık yufkalar çok çabuk kuruduğu için 3 er yufka çıkararak yapalım.
Sosu için gereçleri kasede güzelce karıştıralım.
Tezgaha 2 yufkayı serelim.
İç materyalden kaşık yardımıyla döküp fırça yardımıyla yayalım.
3. Yufkayı üzerine serip tekrar sostan dökelim.
Üzerine fındık yada ceviz kırığı serpip çok sık olmayacak biçimde saralım.
2 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt sevdiğimiz tepsiye dizelim.
Bütün yufkamızı bu halde yapıp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tahinli Çıtır Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
12 adet baklavalık yufka
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ (yoksa 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin)
1 su bardağı kırılmış ceviz
Üzerine sürmek için ;
Sıvı yağ
Üzeri için;
Pudra şekeri
Tahinli Çıtır Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle baklavalık yufkalar çok çabuk kuruduğu için 3 er yufka çıkararak yapalım.
Sosu için gereçleri kasede güzelce karıştıralım.
Tezgaha 2 yufkayı serelim.
İç materyalden kaşık yardımıyla döküp fırça yardımıyla yayalım.
3. Yufkayı üzerine serip tekrar sostan dökelim.
Üzerine fındık yada ceviz kırığı serpip çok sık olmayacak biçimde saralım.
2 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt sevdiğimiz tepsiye dizelim.
Bütün yufkamızı bu halde yapıp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tahinli Çıtır Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı