S
SoruCevap
Guest
Tam Kıvamında Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
6 su bardağı süt
1 su bardağı şeker (200ml)
100 gram tereyağ
1 su su bardağı un (200ml)
2 paket vanilya
Tam Kıvamında Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt ve şekeri karıştırıp ocağa alalım.
Ayrı bir ufak tencereyede tereyağ ekleyelim.
Eritip çabucak üzerine unu ekleyelim, çiğ kokusu çıkana kadar tam rengi dönmeye başlarken birleştirme işlemine başlayalım.
Yavaş yavaş kaynamış olan sütü ek edelim ,bir anda koymayın buharı yakabilir.
El çarpıcısı ile devamlı çırpalım eğer çok pütürlü kalmışsa çok hafif blendrıdan geçirelim ( çok geçirmeyin kıvamını etkilemesin ).
Ocaktan alıp içerisine vanilyayı ekleyip çırpalım .
Bekletmeden çabucak isterseniz porsiyonluk ısıya güçlü kaselere koyun isterseniz benim üzere borcama yada koyun .
Fırını üst derecede 200 e alın ve fırına verin üzerini düzgünce kızartın, hemencik sıcak sıcak servis edin.
Tam Kıvamında Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 su bardağı süt
1 su bardağı şeker (200ml)
100 gram tereyağ
1 su su bardağı un (200ml)
2 paket vanilya
Tam Kıvamında Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt ve şekeri karıştırıp ocağa alalım.
Ayrı bir ufak tencereyede tereyağ ekleyelim.
Eritip çabucak üzerine unu ekleyelim, çiğ kokusu çıkana kadar tam rengi dönmeye başlarken birleştirme işlemine başlayalım.
Yavaş yavaş kaynamış olan sütü ek edelim ,bir anda koymayın buharı yakabilir.
El çarpıcısı ile devamlı çırpalım eğer çok pütürlü kalmışsa çok hafif blendrıdan geçirelim ( çok geçirmeyin kıvamını etkilemesin ).
Ocaktan alıp içerisine vanilyayı ekleyip çırpalım .
Bekletmeden çabucak isterseniz porsiyonluk ısıya güçlü kaselere koyun isterseniz benim üzere borcama yada koyun .
Fırını üst derecede 200 e alın ve fırına verin üzerini düzgünce kızartın, hemencik sıcak sıcak servis edin.
Tam Kıvamında Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı