Modoratör
Yeni Üye
Tarçın doğurganlığı artırır mı?
Birçok toplumda tarçın da gebeliği kolaylaştırmak için kullanılmaktadır, çünkü o da afrodiziaktır. Tarçını özellikle çekilmemiş halde bütün olarak almak ve tüketileceği zaman çekilmesi daha iyidir. Bal olarak organik olanını tüketmek en doğrusudur.
Hamile kalmak için bal tarçın çörek otu nasıl yapılır?
Çörek Otu Bal Tarçın Macunu Bu karışımdan her gün 1 yemek kaşığı, adetin ikinci günü başlanıp 12. güne kadar, aç karnına veya yemekten 1,5 – 2 saat sonra yenir. Bu karışım yumurtaları büyütüp hormonları düzene sokar. Dolayısı ile hamile kalma olasılığı yükselir.
Doğurganlığı neler arttırır?
Doğurganlığı neler arttırır?
Doğurganlığı artıran besinler nelerdir?
- Yumurta. Kolin, inositol, A ve E vitamini bakımından zengin olan yumurta amino asit, yani protein değeri açısından da en iyi besinlerden biri.
- Karaciğer.
- Yeşil sebzeler.
- Süt ve süt ürünleri.
- Balık.
- Fındık, badem, ceviz.
- Bu önerilere dikkat!
Çörek otu bal karışımı nasıl yapılır?
Çörek otu bal karışımı nasıl yapılır?
*Böbrekteki kum ve taşları döker; şerbeti içilir veya 4 bardak suya 3 çorba kaşığı çörekotu dövülerek konur. Kaynatılıp süzülür. Soğuduktan sonra üzerine 2 çorba kaşığı süzme bal konur. Günde üç kere 1′er çay bardağı içilir.
Bal tarçın çörek otu nasıl kullanilir?
Adet döneminin ikinci günü 1 yemek kaşığı miktarında bu malzemelerden elde edilen karışımı tüketin. 12. gün gelene kadar aç iken ya da yemek yedikten 1,5 – 2 saat sonra tüketin. Düzenli ve doğru kullanımın sonucunda yumurtalar büyür ve hormonlar düzenlenir. Bu da çocuk sahibi olma şansını arttırmada etkilidir.
Kadınlarda doğurganlığı ne arttırır?
Günlük beslenmede doğru protein, karbonhidrat, yağ, antioksidan, folat, magnezyum dengesi, yeterli ve dengeli beslenmek, trans yağlardan kaçınmak ve omega-3 yağ asitlerinden zengin beslenmek, ağır metal tüketiminden kaçınmak optimal kadın üreme sağlığı için gerekli faydayı sağlar ve doğurganlığı arttırabilir.