Modoratör
Efsanevi Üye
Tatlı çok şekerli olursa ne yapmalı?
Ya da reçele biraz daha su katılıp kaynatmaya bırakmak da şeker miktarını dengeli bir seviyeye getirecek ve tadını normalleştirecektir. Bir diğer yöntem ise limon kabuklarını reçelin içine atıp kaynamaya bırakmak olacaktır. Limon kabukları şekeri absorve edecek ve reçelin aroma kazanmasını sağlayacaktır.
Çok tatlı olan aşure ne yapmalı?
Ama yine de yeterli gelmezse ve şekeri hala çok geliyorsa ya da içine su ilave ederek kıvamının çok sıvılaşmasını istemiyorsanız dilerseniz aşurenizin içine yine ocakta pişme halindeyken haşlanmış buğdayın da bulunduğu sıcak su ilave edebilirsiniz.
Aşureye şeker ne zaman ilave edilir?
Aşureye şeker ne zaman ilave edilir?
Aşure suyu genellikle değişir bu nedenle her zaman ısıtıcıda sıcak suyu hazır bulundurmanız gerekiyor. Son olarak aşureye koyduğunuz bakliyatların sertleşmemesi için şekeri en son eklemeli ve dibinin tutmaması için karıştırarak pişirmeye devam etmelisiniz.
Aşurenin beyaz olması için ne yapmak lazım?
Aşurenin en zor pişen malzemesi buğday. Bu nedenle buğdayı pişirdikten sonra içerisine portakal kabuğu gibi malzemeler ilave ederek hem renginin hem de lezzetinin güzelleşmesine destek olabilirsiniz. Yine aşurenin içerisinde pirinç kullanmak renginin beyaz kalmasına katkı sağlar.
Şekeri az olan sütlaca ne yapılır?
Şekeri fazla ise, süt ilave edin. Şekeri az ise, şeker ilave edin. Ardından tencereyi kaynatın, sütlaç kıvama geldiğinde kaselere boşaltın.
Aşure çok sulu olursa ne yapmalı?
Aşure çok sulu olursa ne yapmalı?
Aşurenin kıvamı çok sulu olursa nedeni içindeki malzemelerin ve suyun dengesizliğidir. Bu nedenle içerisine elinizde varsa biraz daha buğday ya da pirinç ilave ederek ocağa yeniden alabilirsiniz. Yoksa suyla biraz nişasta açarak ocaktaki aşurenizin içerisine dökebilir, kıvamı yoğunlaşana kadar pişirebilirsiniz.
Aşureye şeker yerine ne konur?
Yapılan aşureye şeker yerine bal veya pekmezle tatlandırılırsa, besleyicilik değeri açısından daha kaliteli bir tatlı yapılmış olur" dedi. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Begüm Hatice Tuna, aşurenin bolluk ve bereketin simgesi olduğunu söyledi.
Aşureye sonradan şeker eklenir mi?
Lezzet kaybı olduysa şeker de ilave edebilirsiniz. Bir süre su, aşureyle bütünleşene kadar pişirin. Böylelikle kıvamının normalleştiğini gözlemleyeceksiniz.
Aşurenin şekeri nasıl ayarlanır?
Aşurenin şekeri nasıl ayarlanır?
Şekerini dengelemek için sıcak su ilave ettiğinizde kıvamı çok sulu bir hale gelirse deneyebileceğiniz bir başka yöntem ise Nişasta eklemek. Aşurenizin ölçüsüne göre biraz nişastayı sıcak suda karıştırarak güzelce çözdürüp aşure tenceresine ilave edip karıştırarak biraz pişirmeye devam edin.
Aşurenin kararmaması için ne yapmak gerekir?
Bunun için; özellikle buğdayın pişerken kararmaması için içme suyu kullanın ve içine bir çay kaşığı karbonat ilave edebilirsiniz. Ayrıca aşurenin kararmaması için malzemeler içerisinde yer alan incir, ceviz ve gün kurusunu piştikten sonra ilave edebilirsiniz.
Aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?
Her Seferinde Aynı Lezzet! Aşure Yapmanın 9 Altın Püf Noktası
- Aşurelik buğdayın iyi derecede pişmesi için akşamdan suda bekletmek gerekir.
- Nohut ve fasulye de bir gece önceden suda bekletilmelidir.
- Aşurenin renginin berrak olması için bakliyatı ve tahılı haşladıktan sonra süzmeniz de önemli bir adımdır.
Üstü buruşuk sütlaç nasıl yapılır?
Üstü buruşuk sütlaç nasıl yapılır?
Sütlaçların üzeri nasıl buruşuk oluyor diye soranlar oluyor. Kaselere koyup soğuduktan sonra üzerine streç film geçirin. Buzdolabına o şekilde kaldırın. Ertesi gün sütlaçların üzeri buruş buruş olacaktır.
Sütlaç şekeri ne zaman atılır?
10 dk haşlandıktan sonra ılık olan sütümüzü haşladığımız pirince ilave ediyoruz. Vanilyayı da ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık 15 dk kaynadıktan sonra toz şekeri ilave edip kaynatmaya devam ediyoruz. 10 dk kadar da şekerle kaynıyor.