<
T
theking
Tavuk Kapama (Buryan) Tanımı İçin Materyaller
8 adet baget tavuk
2.5 su bardağı pirinç
1 maydanoz
1 adet havuç
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı toz biber
1 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
Tavuk Kapama (Buryan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinci yıka; yağ, soğan ve sarımsağı koy .
Üzerine havuç rendele biraz sotele sonra pirinci kat ve kavurup ocaktan al.
Tepsiye kavurduğumuz pirinci koy.
Haşlanmış olan bagetleri diz .
Bagetleri yağ ve kırmızı biberle sosla sonra üzerine tavuk suyu ve 1.5 su bardağı haşladığımız suyu ekle .
Yağlı kağıdı üzerine ıslatarak sar ve biraz piştikten sonra kağıdı üzerinden al. Suyu çekildikten sonra bagetlerin üzeri kızarınca çıkart ve maydanozla süsle. Servise hazır.
Tavuk Kapama (Buryan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
8 adet baget tavuk
2.5 su bardağı pirinç
1 maydanoz
1 adet havuç
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı toz biber
1 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
Tavuk Kapama (Buryan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinci yıka; yağ, soğan ve sarımsağı koy .
Üzerine havuç rendele biraz sotele sonra pirinci kat ve kavurup ocaktan al.
Tepsiye kavurduğumuz pirinci koy.
Haşlanmış olan bagetleri diz .
Bagetleri yağ ve kırmızı biberle sosla sonra üzerine tavuk suyu ve 1.5 su bardağı haşladığımız suyu ekle .
Yağlı kağıdı üzerine ıslatarak sar ve biraz piştikten sonra kağıdı üzerinden al. Suyu çekildikten sonra bagetlerin üzeri kızarınca çıkart ve maydanozla süsle. Servise hazır.
Tavuk Kapama (Buryan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı