Son Konular

Tavuklu Çökertme Kebabı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
3 yarım parça tavuk göğüs eti
Marine için;
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 küçük rendelenmiş soğan
Patates kızartması için;
4-5 adet patates
Sıvı yağ
Tuz
Yoğurt sos için;
1 kase yoğurt
1-2 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Domates sosu için;
2 su bardağı domates sosu
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığından az salça

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklu çökertme kebabı yapımına öncelikle tavuk etini marine etmekle başlıyoruz.
Eti uzun şeritler halinde doğruyoruz. Genişçe bir kasede marine için gerekli malzemeleri çırpıyoruz ve yıkayıp süzdüğümüz etlerimizi ilave edip karıştıralım. Üzerlerini bir streç film ile kapatıp 1 saat kadar mümkünse buzdolabında bekletiyoruz.
Diğer taraftan patateslerimizi kibrit çöpü gibi ince uzun kesiyoruz. Daha sonra üzerlerine tuz serpip bol kızgın yağda patatesler çıtır çıtır oluncaya kadar kızartıyoruz.
Patates kızartma işlemini ve marine olan tavuk etini pişirme işini aynı anda yapmamız gerekiyor, böylelikle patatesler soğuyup çıtırlığını kaybetmeden veya tavuklarımız soğumadan servis tabağını hazırlayabiliriz.
Tavuğu az suda biraz soteledim uygun bir tavaya az sıvı yap alıp kızdıralım, etlerimizi ilave edelim, az tuz ekleyelim, her iki tarafları da güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
Tabağın altına patateslerimizden bolca yerleştirelim, üzerine tercihe göre sarımsaklı veya sarımsaksız çırpılmış yoğurdumuzu gezdirelim üzerine domates sosumuzu. Sosumuzun üzerine de tavuk etlerimizi dizelim. Afiyet olsun.
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Kıymalı Tarhana Çorbası

S

Limonlu Kurabiye Tarifi

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 1 tane tavuk göğsü (400 gram kadar) Sosu için; Yarım çay bardağı süt Çeyrek çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı pul biber 1,5 çay kaşığı dağ kekiği 1 tatlı kaşığı tuz (silme) 4-5 tane patates 1 kase yoğurt 1-2 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Sultan Kebabı (Tavuklu) Tanımı İçin Malzemeler 300 gram tavuk göğsü 1 yemek kaşığı tereyağ yahut 2 kaşık sıvı yağ 1 adet soğan 1 adet patates 1 adet havuç 1 su bardağı bezelye 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet yufka Beşamel sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Güveçte İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler 500 gram kıyma 2 orta uzunluk soğan ( rendelenmiş) 2 diş sarımsak ( rendelenmiş) 1 adet yumurta 5 yemek kaşığı galeta unu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığından az karabiber 1 çay kaşığından az kimyon 6 adet patates 5-6 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller 500 gram tavuk göğsü 3-4 patates Marine için 1 tatlı kaşığı salça 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 er çay kaşığı karabiber kekik 2 yemek kaşığı yoğurt suyu 1 diş rendelenmiş sarımsak Tuz Yoğurt sos için 1 büyük kase yoğurt 1 diş rendelenmiş sarımsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
1 tane tavuk kebap kaç kalori? Bu yemeğin 100 gramı 180.9 kalori ihtiva eder. 1 porsiyonu ise 140.1 gram olup 253.5 kalori içermektedir. Bu yemek Protein, Kolesterol, Sodyum yönünden zengindir. Tavuk Kebabı diyette yenir mi? Besin değeri yüksek olan tavuk eti, tok tutucu özelliğe sahiptir. Tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
  1. Konular

    1. 1.281.192
  2. Mesajlar

    1. 1.678.893
  3. Kullanıcılar

    1. 31.787
  4. Son üye

Geri
Üst Alt