Son Konular

Tek kisi vakif kurabilir mi?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
-145

Tek kişi vakıf kurabilir mi?

Gerçek ya da tüzel kişiler vakıf kurabilirler. Ancak kurucu gerçek kişi ise Türk Medeni Kanununda belirlenen fiil ehliyetine sahip olmalı. Vakıf, ancak kanun hükümlerine uyulmak koşuluyla tüzel kişilik kazanır. Ayrıca özel kanun ile de vakıf kurulabilir.

Vakıf malı satın alınır mı?

BİRÎNCÎ MADDE — 2762 sayılı vakıflar kanununun 10 ve 12 nci maddelerin de vazıh hayrat vakıflar ile mazbut ve mülhak vakıflara aid akar ve topraklardan kıymetleri (2 000) liradan fazla olanları, be deli azamî beş senede alınmak üzere taksit le de satılabilir.
Vakıf yönetim kurulu en az kaç kişiden oluşur?
Madde 10- Vakıf Yönetim Kurulu, Mütevelli Heyetçe bir yıllığına seçilecek 5 asil ve 3 yedek üyeden oluşur. Yönetim Kurulu üyelerinden çoğunluğunun Mütevelli Heyet üyesi olması zorunludur. Çoğunluk oluşturmamak şartıyla Vakıf dışından kişilerin seçilmesi mümkündür.
Vakıf en erken kaç yaşında kurulur?
Vasiyetname ile vakıf kurabilmek için ise, ayırt etme gücüne sahip olmak ve 15 yaşını doldurmak yeterlidir. Tam ehliyetsiz kişilerin ise vakıf kurması mümkün değildir. Tüzel kişilerin de vakıf kurabilmesi mümkündür. Ancak tüzel kişinin organlarının bu hususta yetkili olması gerekir.

Vakıf kurmak için ne kadar para gerekir?

Vakıf kuruluşu için gerekli asgari sermaye tutarı her yıl vakıflar meclisinin kararı ile belirlenmektedir. 2021 yılında vakıf kurmak için belirlenmiş olan asgari tutar 80.000 TL'dir.

Vakfa üye olunur mu?

"Vakıflar, gerçek veya tüzel kişilerin yeterli mal ve hakları belirli ve sürekli bir amaca özgülemeleriyle oluşan tüzel kişiliğe sahip mal topluluklarıdır. Bir malvarlığının bütünü veya gerçekleşmiş ya da gerçekleşeceği anlaşılan her türlü geliri veya ekonomik değeri olan haklar vakfedilebilir. Vakıflarda üyelik olmaz.
Taviz bedelini kim öder?
Vakıf taviz bedeli; kısaca, "mukataalı" ve "icareteynli" vakıf taşınmazlar için, vakıf mal olmaktan çıkarılıp özgürce kullanılabilmeleri karşılığı olarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ödenmesi gereken tutardır.
Vakıf mal satabilir mi?
MADDE 12 – Vakıflar; mal edinebilirler, malları üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilirler. Genel Müdürlüğe ve mazbut vakıflara ait akar mallar ile hakların daha yararlı olanları ile değiştirilmesine, paraya çevrilmesine veya değerlendirilmesine Meclis yetkilidir.
Madde 11- Vakıf yönetim kurulu, mütevelli heyetçe iki yıllığına seçilecek 5 asil ve 3 yedek üyeden oluşur. Yönetim kurulu üyelerinden çoğunluğunun mütevelli heyet üyesi olması zorunludur. Çoğunluk oluşturmamak şartıyla vakıf dışından kişilerin seçilmesi mümkündür.
Zorunlu organları; Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu ve Denetim Kuruludur. Yardımcı birimler ise Vakıf Müdürü ve müdüre bağlı olarak çalışan personellerden oluşur. MADDE 5- Mütevelli Heyeti Vakfın en üst karar organı olup;yetki ve sorumlulukları aşağıda belirtilmiştir.
Vakıf kurmak için kaç kişi?
Vakıf sicil defterleri hangi mahkemede tutulur?
(4) Vakfın tescili konusundaki başvurular vakfedenin yerleşim yeri asliye hukuk mahkemesine yapılır. Mahkeme, evrak üzerinde ve gerekirse vakfedeni ve diğer ilgilileri de dinlemek suretiyle inceleme yaparak vakfın tesciline karar verir.

BM resmi dilleri nelerdir?

Hangi sirketler Tacirdir?

1. Konular

1. 1.261.171
  2. Mesajlar

1. 1.658.738
  3. Kullanıcılar

1. 31.217
  4. Son üye

Geri
Üst Alt