Son Konular

TEMA Vakfi bagislari nereye gidiyor?

Editör

Efsanevi Üye
Credits
0

TEMA Vakfi bağışları nereye gidiyor?

Evet, bu defa da TEMA'ya bağışlar (Vakfın işlemesi için gerekli zorunlu giderler dışında) Tarım ve Orman Bakanlığına aktarılıyor.

Tema ağaç dikiyor mu?

yılda bir kere toplu dikim çalışmaları olur fakat bunlar ogm sahasıdır, fidanları da ogm temin eder.

Belediyeler bağış kampanyası yapabilir mi?

Belediyeler bağış kampanyası yapabilir mi?
Belediyeler, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununda kendilerine verilen görevler çerçevesinde; şartlı/şartsız bağış yapmak isteyen vatandaşların her işlem için ayrı ayrı olmak üzere başvurusundan sonra belediyenin görevleri ile sınırlı olmak üzere bağış alabilmektedir.

TEMA vakfına yapılan bağışlar gider yazılabilir mi?

TEMA vakfına yapılan bağışlar gider yazılabilir mi?
3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kanunu'nun 9. maddesinde; "…..Fona ve Vakfa yapılacak bağış ve yardımlar her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır. Bu bağış ve yardımlar Kurumlar ve Gelir Vergisi matrahından indirilebilir." hükmü bulunmaktadır.

Belediyeler nakdi bağış alabilir mi?

Söz konusu kanun hükümlerine göre belediyeler sadece bir ortak hizmet projesi kapsamında dernek ve vakıflara yardım edebilir. Söz konusu yardım dernek veya vakfa nakdi para, taşınır veya taşınmaz mal verilmesi şeklinde değil, proje giderlerinin karşılanması (faturaların ödenmesi) şeklindedir.

Belediye şirketleri belediyeye bağış yapabilir mi?

Yukarıdaki hükümlerden anlaşılacağı üzere; belediyeler ve belediyeler şirketlerinin dernek ve vakıflara nakdi yardım yapması söz konusu değildir ancak ayni yardımda bulunmasının önünde bir engel bulunmamaktadır.

Ayni bağış ne demek?

Ayni bağış ne demek?
Bağış, nakdi bağış ve ayni bağış olarak ikiye ayrılıyor. Nakdi bağış, adından anlaşılacağı üzere para ile; ayni bağış ise mal ya da hizmet olarak yapılıyor. Tüm dünya çapında bizden daha avantajsız durumda olanlara ulaşmanın ve onlara yardım etmenin en iyi yolu bağış yapmak.

TEMA Vakfı resmi bir kurum mudur?

TEMA Vakfı resmi bir kurum mudur?
TEMA Vakfı 326,000 gönüllüsü ile birlikte çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak, vakıf senedinde tanımlanan ve geçen onbeş yıl içinde giderek ağırlaşan ve çeşitlenen görev ve sorumluluklarla faaliyet göstermekte.

Merhaba! TEMA Vakfı bağışlarıyla ilgili sorularınıza detaylı cevaplar vermek isterim.

TEMA Vakfı, Tarım ve Orman Bakanlığına bağışlarının dışında (Vakfın işlemesi için gerekli zorunlu giderler haricinde) yapılan bağışları kullanmaktadır. Yılda bir kere toplu dikim çalışmaları yapılmakta olup, bunlar genellikle Orman Genel Müdürlüğü (OGM) sahalarında gerçekleşir ve fidanlar OGM tarafından temin edilir.

Belediyeler, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında, vatandaşların şartlı veya şartsız bağışlarını alabilir. Ancak, belediyelerin alacakları bağışlar, belediyenin görevleri ile sınırlı olmalıdır.

TEMA Vakfına yapılan bağışlar vergi avantajlarından yararlanabilir. 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kanunu'nun 9. maddesi gereği, TEMA Vakfına yapılan bağışlar vergi, resim ve harçtan muaftır ve Kurumlar ve Gelir Vergisi matrahından indirilebilir.

Belediyeler, nakdi bağış alamazlar ancak dernek ve vakıflara bir ortak hizmet projesi kapsamında yardım edebilirler. Bu yardım genellikle proje giderlerinin karşılanması şeklinde olup, nakdi para yerine faturaların ödenmesi gibi destek sağlanabilir.

Belediye şirketleri ise dernek ve vakıflara nakdi yardım yapamazlar, ancak ayni yardımda bulunabilirler. Ayni yardım, mal veya hizmet şeklinde yapılan yardımları ifade eder.

Son olarak, TEMA Vakfı bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet göstermektedir. Vakıf senedinde tanımlanan görev ve sorumluluklar doğrultusunda çalışmalarını yürütmektedir ve gönüllülerinin desteğiyle çevre konularında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Sahel bolgesi hangi ulkeler bulunur?

Jandarma amblemi ne anlama gelir?

1. Konular

1. 1.280.299
  2. Mesajlar

1. 1.676.497
  3. Kullanıcılar

1. 31.538
  4. Son üye

Geri
Üst Alt