Tematiklik nedir?
TEMATİKLİK Akademik anlamda öğ-retme becerileri, bireylere bazı yetenekleri kazandır-mak amacıyla izole edilmiş bir takım bilgileri öğre-nene aktarmayı hedefler; ancak bu öğretim şekli genellikle başarısızlıkla sonuçlanır.Sarmal yaklaşım ne demek?
Öğrenmede Sarmal Yaklaşım, ders programında derinleşen zorluk seviyeleriyle paralel olarak ana kavramlardan oluşan bir ders programının tasarlanması ve bu kavramların sürekli tekrar edilmesini ifade eden bir eğitim yaklaşımıdır.Tema anlayışı nedir eğitim?
Tema anlayışı nedir eğitim?Tema merkezli öğretimde, öğrenciler kendi öğrenme stilleriyle çalışmaya yönlendirilirler. Böylece, öğrencilerin kendi ilgilerini çeken konuları araştırmaları ve ekip çalışması yapmaları için fırsatlar sağlanmış olur. Bu yaklaşımda aynı tema etrafında ortaya çıkan ürünler sergilenir.
Sarmal yaklaşım kime ait?
Sarmal yaklaşım kime ait?sarmal programlama yaklasimi jerome bruner tarafindan onerilmistir. sarmal programda bir konu tekrar tekrar ele alinir ve her tekrarda daha derinlemesine islenir. tekrar ele alinirken bilgiler onceki tekrarlarda ogretilenlere dayalidir ve bunlarin genisletilmesi ve derinlestirilmesine dayalidir.
Sarmal olması ne demek?
Sarmal, dolana dolana oluşmuş, halisel, birbirini izleyen, helezoni, helezonlu ya da içinde çıkılmaz durum demektir. Bu kelime, cümle içinde farklı şekillerde kullanılır. Sarmal, içinden çıkılmaz durumları ifade etmek için kullanılır. Aynı zamanda dolanarak giden, sarmalayan anlamlarını da taşır.Eğitimde disiplinler arası yaklaşım nedir?
İki ya da daha fazla disiplini, tutarlı bağlantılarla birbirine entengre eden bir bakış sunan disiplinler-arası yaklaşım,eğitimde öğrencilerin ilgili bağlantıları ve anlamlı ilişkileri kurabilmesine destek olmak amacıyla yer buluyor.Tematik Bakış nedir?
Tematik Bakış nedir?Tematik yaklaşım farklı disiplinleri bir tema ya da konu etrafında ilişkilendirilerek kavramları bir bütünün içinde ele alır. Örneğin “taş” teması alındığında bütün dersler bu temayla ilişkilendirilerek işlenir.