Teofilin nedir tip?
Teofilin, hücre içinde siklik nükleotidleri parçalayan, cAMP ve siklik 3′, 5′ guanozin mono- fosfat konsantrasyonlarının hücre içi düzeylerini arttıran fosfodiesteraz enzimlerinin (PDE) seçici olmayan inhibitörüdür.Teofilin ne içerir?
Teofilin ne içerir?Her 100 mL çözelti 0.2 g teofilin anhidrat ve 4.5 g dekstroz anhidrat içerir.
Teofilin nedir nerelerde kullanılır?
astım ve amfizem tedavisinde kullanılır. tedavi edici indeksi oldukça dardır. kan düzeyleri 20 mcg/ml seviyesini geçtiğinde taşikardi de dahil istenmeyen etkileri belirgin hale gelir. aşırı miktarda çay tüketen hastalarda bu etkin maddeyi içeren preparatlar gerekli etkiyi yaratamaz.Teobag nedir?
Teobag nedir?TEOBAG 200 astım belirtilerinin tedavi ve önlenmesinde, kronik bronşit ve amfizemde görülen geri dönüşümlü bonkospazm (bronş daralması) belirtilerinin tedavisinde ve önlenmesinde kullanılır. 6 aylıktan küçük bebeklerde kullanımı önerilmemektedir.
Teofilin bugün özellikle astım ve obstrüktif solunum yolu hastalıklarında ve yeni doğanların apnesinde kullanılmaktadır. Prematüre- lerin apnesindeki etkinliği ilk defa 1973 yılında gösterilmiştir. Teofilin apnenin şiddet ve sayısını azalttığı gibi buna bağlı bradikardiyi de önlemektedir.
Barbitüratların etkileri nelerdir?
Barbitüratların etkileri nelerdir?Barbitürat, sakinleştirici ve uyku getirme amacıyla kullanılan ağır bir etki yaratabilen, anestezik amaçlı da kullanılabilen bir ilaçtır. İlk barbitürat, 1860'lı yıllarda Almanya'da elma asidi ve insan idrarı gibi maddelerden oluşturulup Adolf von Baeyer tarafından üretilmiştir.
Fenitoin hangi grup?
Amaç: Fenitoin epilepsi tedavisinde kullanılan antikonvülzan bir ilaç olup aynı zamanda sınıf olarak Grup 1B antiaritmiktir. Fenitoin infüzyon tedavisi acil serviste sık kullanılan bir tedavi yöntemi olup hastalarda ciddi kardiyak yan etkiler görülebildiği literatürde belirtilmektedir.Teofilin antibiyotik mi?
Teofilin antibiyotik mi?TEOFİLİN 0,2 g + 4,5 g/100 mL'nin etkin maddesi teofilin, bronşlardaki ve akciğerlerin kan damarlarındaki düz kasları doğrudan gevşeten bir bronş gevşetici (bronkodilatör) ve düz kas gevşeticisidir.