<
S
SoruCevap
Tepside Kızartılmış Etli Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Gereçler
800 gram dana kuşbaşı
6 adet patlıcan
2 adet koyu yeşil kabak
4 adet kapya biber
4 adet yeşil biber
6-7 orta uzunluk patates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kızartmak İçin
Sıvı yağ
Tepside Kızartılmış Etli Zerzevat Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye etin üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip pişiriyoruz pişerken içine kuru soğanı da ek ediyorum bu evrede ete tuz da ekliyoruz piştiğinde ocaktan alıp suyunu süzüyoruz.
Patlıcan, patates ve kabak irice doğranır. Biberler ise yuvarlak bir formda doğranır. Tüm sebzeler farklı ayrı kızartılır, ben sırasıyla patatesi kızartıp yemeği yapacağım tepsiye yerleştirdim.
Daha sonra kabağı döşedim 3. Kata pişmiş eti koydum daha sonra patlıcan ve biberleride sırasıyla yerleştirdim.
Süzdüğüm etin suyuna salçayı ve baharatları katıp yemeğin üzerine döktüm 200 derecede 30-35 dakika pişirdim çok lezzetli oldu biz çok beğendik, sizde beğenirsiniz umarım. Kolay gelsin.
800 gram dana kuşbaşı
6 adet patlıcan
2 adet koyu yeşil kabak
4 adet kapya biber
4 adet yeşil biber
6-7 orta uzunluk patates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kızartmak İçin
Sıvı yağ
Tepside Kızartılmış Etli Zerzevat Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye etin üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip pişiriyoruz pişerken içine kuru soğanı da ek ediyorum bu evrede ete tuz da ekliyoruz piştiğinde ocaktan alıp suyunu süzüyoruz.
Patlıcan, patates ve kabak irice doğranır. Biberler ise yuvarlak bir formda doğranır. Tüm sebzeler farklı ayrı kızartılır, ben sırasıyla patatesi kızartıp yemeği yapacağım tepsiye yerleştirdim.
Daha sonra kabağı döşedim 3. Kata pişmiş eti koydum daha sonra patlıcan ve biberleride sırasıyla yerleştirdim.
Süzdüğüm etin suyuna salçayı ve baharatları katıp yemeğin üzerine döktüm 200 derecede 30-35 dakika pişirdim çok lezzetli oldu biz çok beğendik, sizde beğenirsiniz umarım. Kolay gelsin.