Son Konular

Tercihlerdeki ozel kosullar nedir?

Editör

Yeni Üye
Credits
0

Tercihlerdeki özel koşullar nedir?

Özel koşul kodları; adaylardan cinsiyet, ehliyet, yabancı dil belgesi, bonservis, sertifika gibi niteliklerin arandığını gösteren kodlardır. Bu kodlar 1-6 ve 7 rakamlarıyla başlamaktadır. ÖSYM tarafından bir adayın söz konusu özel koşulu taşıyıp taşımadığı sistem üzerinden kontrol edilememektedir.

BK 145 ÖSYM ne demek?

BK 145 ÖSYM ne demek?
Bk. 145 Bu programa, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından burs verilecektir. b) ÖSYM Başkanlığınca yapılan üniversiteye giriş sınavı sonucunda, YÖK tarafından belirlenecek Devlet yükseköğretim kurumlarındaki lisans programlarına yerleştirmede kullanılan puana göre ilk üç sırada yerleşmiş olmak.

BK 3 ÖSYM ne demek?

BK 3 ÖSYM ne demek?
Bk.3 Zorunlu hazırlık sınıfı dahil (İsteğe bağlı hazırlık sınıfları hariç) olmak üzere verilecek olan burslarda, Burslu: öğrenim ücretinin tamamını; u İndirimli: öğrenim ücretinin dörtte üçünü; P İndirimli: öğrenim ücretinin yarısını ve % İndirimli: öğrenim ücretinin dörtte birini kapsamakta olup, öğrenciler …

Tercihlerde BK 1 ne demek?

Kadrolarda yer alan tercih kodlarının ne anlama geldiğini görmek için tıklayın. Bk. 1 . Adalet Meslek Lisesi Mezunu olmak. Lise dengi okulların Elektrik bölümü mezunu olmak.

ÖSYM BK 4 nedir?

ÖSYM BK 4 nedir?
Bk. 4 İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde (bazı üniversiteler için kontenjana bağlı olmaksızın) bir yıl süreli yabancı dil hazırlık programı uygulanır. Öğrencilere, "Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" hükümleri uygulanır.

ÖSYM Tercih kılavuzunu nereden bulabilirim?

ÖSYM Tercih kılavuzunu nereden bulabilirim?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 16 – 26 Temmuz 2021 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır.

ÖSYM kılavuzuna nasıl bakılır?

Kılavuzlar, www.osym.gov.tr adresinde yer almaktadır.

Üniversite özel koşullar BK 7 ne demek?

Üniversite özel koşullar BK 7 ne demek?
Bk. 7 Bu programa başvurabilmek için yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşullara ek olarak; en fazla 22 yaşında olmak (1997 ve daha yukarı doğumlular); vücut yapısı düzgün olmak; vücudunun herhangi bir yerinde dikkati çeken, çirkinlik yapan yara, yanık, leke, frengi ve cilt hastalığından iz bulunmamak; astım.

BK 38 ne demek?

BK 38 ne demek?
Bk.28. Öğretim dili İngilizcedir. Bk.38.Bu programa kayıt olacak öğrenciler, uygulamalı derslerde mesleğin gerektirdiği üniformayı giymek zorundadır. Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

BK 22 ösym ne demek?

Bk. 22 Bu programa kayıt yaptıran ve yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir.

Tercihlerdeki özel koşullar, adaylardan belirli niteliklerin aranmasını gösteren kodlardır. Bu kodlar genellikle 1-6 ve 7 rakamlarıyla başlar. ÖSYM adayın bu özel koşulları taşıyıp taşımadığını sistem üzerinden kontrol edemez. Örneğin, BK 1 Adalet Meslek Lisesi Mezunu olmayı veya Elektrik bölümü mezunu olmayı gerektirir.

BK 145 veya BK 3 ÖSYM hakkında sorduğunuzda ise, BK kodları farklı burs programlarını ve koşullarını belirtmektedir. Örneğin, BK 145 burs programına Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından burs verileceği anlamına gelirken, BK 3 burslarında öğrencilere verilecek destek miktarlarına dair bilgiler yer alır.

ÖSYM'nin yayımladığı kılavuzlara nasıl ulaşabileceğinizi de sordunuz. ÖSYM'nin kılavuzları genellikle http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişilebilir durumda olacaktır.

Son olarak, "BK" ön ekine sahip farklı sayılarla ilgili sorduğunuzda bunların genellikle programlarla ilgili spesifik gereksinimleri veya kuralları temsil ettiğini görebilirsiniz. Örneğin, BK 38 bir programa kayıt olan öğrencilerin, uygulamalı derslerde belirli bir üniformayı giymeleri gerektiğini belirtebilir.

Özetle, Tercihlerdeki özel koşullar adayların belirli niteliklere sahip olmalarını gerektirir ve bu koşullar genellikle belirli kodlar aracılığıyla ifade edilir. Bu koşullar bilgilendirme amacıyla yayımlanmakta ve adayların tercih sürecinde dikkate almaları önemlidir.

GK Gu kac dk?

Tonguc uye olmak parali mi?

1. Konular

1. 1.282.872
  2. Mesajlar

1. 1.683.746
  3. Kullanıcılar

1. 32.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt