- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -145
Termal Ped nedir?
cpu soğutucu fanların heatsinki ile cpu arasına yerleştirilen ve bu aradaki ufak boşlukların kapatılarak aradan havanın çıkarılmasını ve böylece cpudaki sıcaklığın bakır heatsinke daha iyi geçmesini sağlayan bir hede. termal macuna alternatiftir.Soğutucu pad yerine ne kullanılır?
Termal pad yerine, termal macun kullanabilirsiniz. Dikkatli sürmenizde yarar var. Mümkümse minik bir fırça kullanın ve taşırmamaya dikkat edin. Termal pad yerine, termal macun kullanabilirsiniz.Termal Ped ne zaman değişir?
Termal pedler kullanıma göre değişmekle birlikte en az 3-4 sene etkisini kaybetmez. Hiç değiştirmesen bile olur. Değiştirmek istersen iletkenlik derecesi yüksek bir termal ped alman iyi olur.
Thermal pad ne işe yarar?
Termal pad ekran kartındaki GPU harici materyallerin soğutmasında kullanılıyor diye biliyorum. GPU ve CPU için Termal macun kullanılıyor. Termal macun olarak ta ANTEC FORMULA6 kullanıyorum ve gayet başarılı bir macun olduğu için de tavsiye ediyorum.Termal Pad nereden alınır?
Getir.Noctua NT H1 kaç W mK?
Testimizdeki son macunumuz ise Noctua'nın NT-H1 model termal macunu oluyor. Firma bilgi vermese de genel kanıya göre 8.5 W/mk ısı iletkenliği ile gelen bu macun geçtiğimiz dönemlerde ülkemizde 50 TL civarlarında bulunurken günümüzde ise fiyatları bir hayli uçmuş durumda, umarız bu durum kısa süre içerisinde düzelir.
Termal Macun Ne Sıklıkla Değiştirilmelidir? Çoğu durumda, birkaç yılda bir defadan fazla uygulamanız gerekmez. Ancak herhangi bir nedenden dolayı soğutucunuzu çıkarırsanız macununuzu yenilemeniz gerekir. CPU'nuzun sıcaklığının arttığını fark ederseniz termal macunu yenilemeyi düşünebilirsiniz.
Centipat. Ekran kartı cpu yüzeyi çok hassas bir yüzey mecbur kalmadıkça söküp macunu temizleyip yenisini sürme. Sıcaklık iyice artarınca, elden bir şey gelmeyince o zaman sürmelisin kaliteli bir macun.
Alüminyum soğutucu ne işe yarar?
Sistemlerdeki soğutucu kullanımının amacı, ısı transferi hızını arttırarak sıcaklığın artmasını önlemek, bu sayede sistemin optimum şekilde çalışmasını sağlamaktır. Malzeme olarak genelde alüminyum ve bakır soğutucular kullanılır.