Modoratör
Tanınmış Üye
Topçu asker ne demek?
Topçu sınıfının vazifesi, her türlü harekâtta komutanın vazifesini başarmasını temin etmek maksadıyla, muharebe sahasında ihtiyaç duyulan yer ve zamanda, düşmanı baskı altında tutarak, etkisiz hale getirerek veya tahrip/imha ederek, sürekli ateş desteği sağlamaktır.Topçu birlikleri nedir?
Topçu birlikleri nedir?Topçu sınıfı, askeri bir sınıftır. Savaşta en arkada bulunan, top atarak düşman birliklerini imha etmeye çalışan yerinde duran ve topun başından ayrılmayan askerlere denir.
Sürat topçuları ne demek?
osmanlı’da 17. yüzyıldan itibaren zayıflamaya başlayan topçuluk sınıfını yeniden canlandırmak için 1774 yılında sultan üçüncü mustafa’nın emri ile kurulan yeni topçu sınıfıdır.Topçu nedir kısa bilgi?
Topçu nedir kısa bilgi?Topçu Ocağı Osmanlılarda kapıkulu ocaklarının yaya kısmından olup, top dökmek ve top kullanmakla vazifeli askerlerin mensup olduğu ocağa verilen ad. Sultan Birinci Murad devrinde yeniçeri ocağının teşkilinden az sonra, acemi ocağından alınan neferlerle ilk olarak topçu ocağı kuruldu.
Gemide topçu ne iş yapar?
1. TOPÇU: Görevi; gemilerde ve kara birliklerinde bulunan topların bakımı ve çalıştırılması ile ilgili görevleri yaparlar. Yüzer birliklerin silah bölümünde, kıyı birliklerde ise Hava Savunma Tabur K.lıklarında görev yaparlar.Adestim çavuş ne demek?
Adestim çavuş ne demek?Ateş Destek Timi (ADESTİM) Gözetleme Sistemi, Bölük Ateş Destek Timi Karargahının, gece ve gündüz, her türlü hava, arazi ve muharebe şartlarında hedef tespit, komuta kontrol ve haberleşme faaliyetlerini yerine getirmesini sağlar.
Sürat topçuları ocağını kim kurmuştur?
Osmanlı topçuluğundaki gerilemeyi farkeden Sultan III. Mustafa, topçu ocağına hiç dokunmaksızın, 1774’te çıkardığı Hattı Hümayun ile topçu ocağında askeri bir reform yaparak sürat topçuları (Sahra Topçusu) sınıfını kurdu. 37 takım halinde kurulmuştur.Osmanlıda topçulara ne denir?
Osmanlıda topçulara ne denir?Topçu Ocağı, Osmanlı İmparatorluğu’nda Kapıkulu Ocakları’nın yaya kısmına mensup, top dökmek ve kullanmakla vazifeli askerlerin bağlı olduğu ocaktır. Topçu ocağına sertopi adıyla da anılan topçubaşı nezaret ederdi.
Serdümen Asker ne iş yapar?
Gemide dümen tutan bilgili ve tecrübeli tayfa serdümen olarak adlandırılır. Geminin kaptanı tarafından alınan kararları uygulamak ile yetkili kişidir. Savaş gemilerinde çavuştan yüksek aşamada olan er olarak da bilinir. Gemi kaptanı serdümene rota bildirir ve sözle kumanda eder.Sahil Güvenlik motorcu ne iş yapar?
Sahil Güvenlik motorcu ne iş yapar?Deniz yolu ile yapılan her türlü kaçakçılık faaliyetini önlemek ve gerekli tedbirleri almak. Her türlü ticari ve amatör balıkçılık faaliyetlerini denetlemek. Deniz kirliliğinin önlenmesi maksadıyla, denizlerde kirletme yasağına aykırı eylemleri izlemek, önlemek ve bu konuda gerekli denetimleri yapmak.
Adestim nedir Askeri?
Ateş Destek Timi (ADESTİM) Gözetleme Sistemi, Bölük Ateş Destek Timi Karargahının, gece ve gündüz, her türlü hava, arazi ve muharebe şartlarında hedef tespit, komuta kontrol ve haberleşme faaliyetlerini yerine getirmesini sağlar. Sistem taktik askeri araçlara entegre olarak çalışır.Ateş idare subayı ne yapar?
Ateş idare subayı ne yapar?askerliğini topçu olarak yapanların öğrendiği bir askeri kavramdır. aslında yapılan iş kelime anlamıyla ateşi idare etmektir. yani topun ateş edeceği koordinatları belirlemek, topun bu koordinattaki bir hedefi vurabilmek için namlunun tevcih edilmesi gereken yan ve nişangahı bulmak, topa bildirmektir.