Trump, Gabbard'ın İran Tepkisini Geri Çevirdi

Credits
1.259.606
white.jpg

ABD Başkanı Donald Trump, Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard'ın İran'ın nükleer silah üretmediğini iddia etmesine katılmadığını net bir şekilde ifade etti.

New Jersey'de hafta sonunu geçiren Trump, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gabbard'ın ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada İran'ın nükleer silah üretmediğini savunduğunu hatırlattı.

Trump, "ABD istihbaratının İran'ın nükleer silah ürettiği yönünde yeterli kanıta sahip olmadığını reddediyorum. İstihbarat topluluğumun bu konuda yanıldığını düşünüyorum. Peki kim bu iddiada bulundu?" dedi.

Gazetecilerin Gabbard'a ait olduğunu belirttiği ifadeler üzerine Trump, "Gabbard yanılıyor." şeklinde cevapladı.

Geçtiğimiz günlerde de benzer bir açıklama yapan Trump, "Gabbard'ın ne söylediği umurumda değil. Benim inancıma göre İran, nükleer silaha sahip olmak için çok yakındı." demişti.

Gabbard'ın cevabı ise şöyle oldu: Ulusal İstihbarat Direktörü Gabbard, yaptığı açıklamada, basının, Kongre'deki konuşmasını kasıtlı olarak çarpıtarak yanıltıcı haberler yaydığını iddia etti.

Gabbard, İran'ın kısa bir süre içinde nükleer silah üretebilecek kapasitede olduğu istihbaratına sahip olduklarını belirterek, "Başkan Trump bu iddiayı reddetti ancak benim görüşüme göre durum farklı değil." dedi.

Mart ayında yaptığı Kongre konuşmasında Gabbard, istihbarat kurumlarının İran'ın nükleer silah üretmediği ve Hamaney'in 2003'te nükleer silah programını askıya aldığını iddia ettiğini vurgulamıştı.

Gabbard, "İstihbarat teşkilatı, Tahran'ın nükleer silah programına geri dönme niyetini açıklaması durumunda durumu yakından takip edecek." şeklinde konuşmuştu.

1. Konular

1. 1.282.893
  2. Mesajlar

1. 1.683.821
  3. Kullanıcılar

1. 32.221
  4. Son üye

Geri
Üst Alt