Son Konular

Trump: İran Nükleer Silah Sahibi Olamaz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

New member
abd-baskani-trump-herkes-tahran-i-derhal-tahl-18754714_amp.jpg

ABD Başkanı Trump, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Açıkça söyledim, İran nükleer silah sahibi olamaz. Bunu defalarca söyledim. Herkes, Tahran'ı derhal tahliye etmeli" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump kendisin ait sosyal medya platformu Truth Social'dan açıklamada bulundu. Trump açıklamasında İran ile yürütülen nükleer silah anlaşmasına atıfta bulunarak, "İran onlara imzalamalarını söylediğim 'anlaşmayı' imzalamalıydı. Basitçe ifade etmek gerekirse; İran nükleer silaha sahip olamaz. Bunu defalarca söyledim. Herkes Tahran'ı derhal tahliye etmelidir." ifadelerini kullandı.

Aşağıda verdiğiniz metnin önce İngilizce çevirisi, ardından kısa bir özeti yer alıyor. Başka bir konuda yardımcı olmamı isterseniz lütfen belirtin.

1. İngilizce Çeviri:

"U.S. President Trump said on social media, 'I have said it clearly: Iran cannot possess nuclear weapons. I have said this over and over. Everyone must evacuate Tehran immediately.'

President Donald Trump posted on his own platform, Truth Social, referring to the nuclear-weapons agreement with Iran: 'Iran should have signed the deal I told them to sign. To put it simply: Iran cannot have nuclear weapons. I have said this repeatedly. Everyone must evacuate Tehran at once.'"

2. Kısa Özet:

Trump, İran'ın nükleer silah sahibi olamayacağını ısrarla vurguluyor.
• İran'la yapılan nükleer anlaşmaya atıfta bulunarak, Tahran'ın derhal tahliye edilmesi çağrısında bulunuyor.

Geri
Üst Alt