haberci
Efsanevi Üye

TÜRGEV, Çocuk ve Gençlerin Güvenli Eğitim Ortamını Destekliyor
TÜRGEV, çocuk ve gençlerin güvenli bir eğitim ortamında gelişimini desteklemek amacıyla 'Akran Zorbalığını Önleme ve Müdahale Programı'nı başlattı. Program, TÜRGEV Psikolojik Danışmanlık Merkezi tarafından organize edildi ve 21-22 Haziran tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirildi.
İki günlük programda, siber zorbalık ve akran nezaketine dair toplumsal farkındalığın artırılması hedeflendi. Programa katılan öğretmenler, psikolojik danışmanlar, akademisyenler ve hukukçular, eğitim kurumlarında akranlar arası nezaketin güçlendirilmesi ve zorbalıkla mücadelede etkili yöntemleri ele aldı.
Konuşmacılar arasında Prof. Dr. Sefa Bulut, Klinik Psikolog Semanur Batcı, Psikolojik Danışman Songül Ceyran, Avukat Öznur Özhan Ekinci, Klinik Psikolog Onur İmpram ve Klinik Psikolog Süreyya Kitapçıoğlu yer aldı.
TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Hatice Akıncı Yılmaz, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada gençlerin bilgi ve nezaketle donatılması için çalıştıklarını vurgulayarak, "Akran nezaketi, gençlerimizin sağlıklı ve güçlü bireyler olarak yetişmesinin temel taşıdır. Biz TÜRGEV olarak gençlerimizi bilgiyle birlikte merhamet, adalet ve nezaketle donatılması için çalışıyoruz. Bu program, akran nezaketini teşvik ederek çağımızın gerektirdiği vicdan temelli eğitimin somut bir adımıdır." dedi.
Etkinlik sırasında, TÜRGEV'in 'Zorbalığı Engelle' projesinin sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla bir farkındalık kampanyası başlatıldı. Katılımcılara yaş gruplarına özel vaka analizleri, öğretmenlere yönelik rehber içerikler ve önleyici müdahale yöntemleri sunularak programın etkisi artırılmaya çalışıldı.