Modoratör
Tanınmış Üye
Turşu hava alırsa ne olur?
Eğer kabın kapağında sorun varsa, hava boşluğu kalır ve kapaktan hava alır bu da turşunun bozulma riskini arttır. Öncelikle evde yapılan turşular doğal güzelliğiyle lezzetin bütünleşmesidir.Turşu yumuşayınca ne yapılır?
Turşu yumuşayınca ne yapılır?Hazırladığınız turşu suyunun içerisine birkaç kişniş tohumu ekleyin. Turşu suyunu önce kaynatıp sonrasında ılımasını beklemek, turşularınızın daha sert olmasını sağlayabilir.
Salyalanan turşu yenir mi?
Maalesef bu sorunun cevabı açıkça hayırdır. Eğer turşudaki bulanıklığa, kötü koku, sümüksü doku, aşırı yumuşama ya da küflenme eşlik ediyorsa işler kontrolden çıkmış demektir. Turşular yenilemez ve mutlaka imha edilmelidir.Turşu suyu niye Süner?
Turşu suyu niye Süner?Patojenik mikropların ortaya çıkması ile beraber genelde turşu suyu sümüksü bir yapı oluşturur. Tuzlama süreci içerisinde laktik asit bakterilerin salınması takip eder. Bu bakteriler ise zaman içerisinde turşu suyunun sümüksü bir yapı oluşturulmasına imkan vermektedir.
Bozuk turşu zehirler mi?
Doğru hazırlanmayan turşu tüketimi sonrası nadiren toksin kaynaklı karın ağrısı, bulantı, kusma, ishal gibi klasik besin zehirlenmesi bulguları bildirilmiştir. Tuz ya da sirke oranının doğru ayarlanmamasından dolayı turşularda yumuşama olabilmektedir. Turşunun yumuşaması küflerin çoğaldığının belirtisidir.Salatalık turşusu suyu neden bulanır?
Salatalık turşusu suyu neden bulanır?Aynı zamanda turşu suyunun çeşme su ile yapılması bulanma durumundaki en önemli sorunlar içerisinde gelir. Mutlaka temiz olarak içme suyu kullanılmalıdır. Tabii en önemli sebep olarak genelde sirke gelir. Eğer turşusu yapımında sirke kullanılmaz ise, turşu suyu ciddi anlamda bulanma ortaya çıkarır.