Modoratör
Efsanevi Üye
Tütsüleme ne işe yarar?
Tütsülemede, gıdanın içerisindeki suyun bir kısmı isleme yöntemiyle uzaklaştırılır. Dumanda yer alan ve patojen düşmanı bazı maddeler, isleme yoluyla gıdaya geçer ve gıdada yeni mikroorganizmalar üremesini önler. Fümelenmiş gıdanın daha uzun süre dayanmasının sırrı da budur diyebiliriz.
Tütsüleme işlemi nasıl yapılır?
Et Tütsüleme Nasıl Yapılır?
- Eti tütsülemek için de yine talaşı ve taze kekiği tencerenin tabanına alın.
- Üzerine ızgarayı yerleştirin ve önceden mühürlediğiniz eti alıp kapağını kapatın.
- 5 dakika boyunca altı açık, 5 dakika boyunca da altı kapalı bir şekilde bekletip tencereden alabilirsiniz.
Hangi etler Tütsülenir?
Hangi etler Tütsülenir?
Somon, alabalık, uskumru ve ringa füme tütsülendiğinde lezzetli olan balıkların başında geliyor. Ette de antrikot ya da kol altından çıkarılan etten yapılan fümeler özellikle tercih ediliyor. İsterseniz peynir ve çeşitli sebzeleri de tütsüleyebilirsiniz.
Tütsü yakmak günah mı?
Evde Tütsü Yakmak Günah Mıdır? Tütsünün günah olmasıyla ilgili ne İslamiyet'te ne Hristiyanlık'ta ne de diğer herhangi bir dinde veya kutsal kitaplarda bir ayet bulunmuyor (bkz: islamansiklopedisi.org.tr). Tam aksine tütsü kullanımı günümüzde pek kullanılmasa da tüm dinlerde yaygın olarak gerçekleştirilen bir ritüel.
Evde tütsü nasıl yakılır?
Tütsüler çakmak, mum veya kibrit yardımıyla kolayca yakılabilir. Fakat dikkat etmeniz gereken bir nokta; doğal tütsüler içerisinde barut ve kömür tozu bulundurmadıkları için çubuk tütsüler gibi yakıldığında bitene kadar yanmaya devam etmezler.
Tütsülenmiş gıdalar zararlı mı?
Tütsülenmiş gıdalar zararlı mı?
Yüksek ısıda pişmiş ya da yanık yemeklerin gen hasarlarına sebep olduğunu söyleyen Doç. Dr. Oğuz Özyaral yanık yiyeceklerin karaciğer, kalın bağırsak ve mesane kanserlerinin görülme sıklığını arttırdığının da altını çizdi. Özellikle tütsülenmiş gıdaların göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade eden Doç.
Kuru kürleme nedir?
Son üründe lezzet geliştirme, renk oluşturma ve dayanma süresini uzatmak amacıyla etin tuz, renk sabitleyici (nitrat, askorbik asit) ve baharat gibi katkılarla muamele edilmesine kürleme denir. Kürlenmiş et ürünleri çiğ (pastırma) ve pişirilmiş (jambon) olarak hazırlanabilir.
Tütsü kaç kere kullanılır?
Ağaç çubuğu ucu aşağı bakacak şekilde balmumu mum veya çakmak yardımıyla 30 saniye boyunca yakın. Bir alev oluşmasına izin verdikten sonra üfleyerek söndürün. Çubuğunuz 1 – 1,5 dakika boyunca tütecektir. Bu işlemi dileğiniz kadar tekrarlayabilirsiniz.