haberci
Efsanevi Üye
Tutuklanan Antalya Emniyet Müdürü İlker Arslan'nın ifadesi ortaya çıktı
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı kararıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü görevinden uzaklaştırılıp, tutuklanan İlker Arslan ifadesi ortaya çıktı.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile ilgili rüşvet soruşturması kapsamında iş insanı Fazlı Ateş ile belediye iştiraklerinden ihale alan E.T.'nin ifadelerinde, Antalya Emniyet Müdürü İlker Arslan'ın adı geçti.
Görevden alınan Arslan hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı kararı verdi.
Teslim olan İlker Arslan ile gözaltına alınan eşi M.A ve iş insanı Ateş, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi, eşi M.A serbest bırakıldı.
İLKER ARSLAN VE FAZLI ATEŞ TUTUKLANDI
Arslan'ın makam aracının Niğde otoyolunda yüksek hızda ilerlerken durdurulması sonucu araçta polis memuru kardeşi C.T.A. olduğu belirlendi ve gözaltına alındı.
Suçluyu kayırmaktan ifadesi alınan kardeş C.T.A. serbest bırakıldı. Nöbetçi hakimliğe sevk edilen İlker Arslan ile iş insanı Fazlı Ateş tutuklanarak cezaevine konuldu.
İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
İlker Arslan'ın savcılıktaki ifadesine ulaşıldı.
Arslan ifadesinde, suçlamaları reddetti. Evli ve 3 çocuk babası olduğunu belirten İlker Arslan, il emniyet müdürü olması nedeniyle aldığı maaş dışında gelir getirici herhangi bir faaliyeti bulunmadığını söyledi.
Arslan,"Ankara ilinde 1000 metrekare büyüklüğünde adıma kayıtlı bir arsam vardır. Yine kendi adıma tescilli bir aracım vardır. Kızım D.H.A. adına, Döşemealtı ilçesinde inşaatı devam eden 1+1 daire bulunmaktadır. Bu dairenin parası, yaklaşık 3 ay önce 1,5 milyon TL peşin olacak şekilde Fazlı Ateş tarafından inşaatı yapan firmanın banka hesabına gönderilmiştir"dedi.
"FAZLI ATEŞ'İN BURAYA PEK ÇOK KEZ GELMİŞLİĞİ VARDIR"
Fazlı Ateş'i 30 yıldır tanıdığını belirten İlker Arslan,"Tanışıklığımız sonrası arkadaşlığımız ilerlediği için kendisiyle sosyal hayatta da görüşmeye başlamıştık diye konuştu. Ateş'in, peyzaj işleriyle uğraştığını söylemesi üzerine aralarında bununla ilgili konuşmalar geçtiğinden bahseden Arslan, "Bana İl Emniyet Müdürlüğü konut binası bahçesinin peyzaj işini yapabileceğini söylemişti. Bu nedenle konut olarak kullandığım evin bahçesi ile sınırlı olmak üzere bu işlemlerin yerine getirilmesi için pek çok kez buraya gelmişliği vardır. Bazen kendisiyle kafede nargile içmek amacıyla bir araya geldiğimiz olmuştur. Bu buluşmalarımızda Fazlı Ateş'in arkadaşları olduğunu bildiğim şahıslarla okey oynadığımız da olurdu."diye konuştu.
BÖCEK İLE LOJMAN BAHÇESİNDE OKEY OYNAMIŞLAR
İlker Arslan, her ikisi de tutuklu Muhittin Böcek ve oğlu Gökhan Böcek ile ilişkisi hakkında şunları söyledi:
"MUHİTTİN BÖCEK İLE ARALARINDA HERHANGİ BİR BAĞLANTI KURMAM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"
İş insanı B.Ç. ile Fazlı Ateş arasındaki ticari ilişkinin ne olduğunu ve parasal işlemlerin ne amaçla yapıldığını bilmediğini belirten Arslan,"Fazlı Ateş bilgim dışında nüfuz ticareti yapabilmek amacıyla adımı kullanmış olabilir. Fazlı Ateş ya da B.Ç. gerek kurumum ve gerekse diğer kurumlar nezdinde usule uygun olmayan bir işlem yapmak konusunda benden herhangi bir talepleri olmamıştır. Muhittin Böcek ve belediyeyle aralarındaki iş ilişkileri nedeniyle herhangi bir bağlantı kurmam söz konusu değildir."ifadelerini kullandı.
EŞİ İLE FAZLI ATEŞ ARASINDAKİ PARA AKIŞI SORULDU
MASAK veri inceleme raporuna ilişkin eşi M.A. ile Fazlı Ateş arasında tespit edilen para akışına ilişkin de konuşan İlker Arslan, eşinin Fazlı Ateş'e ait şirkette 6 ay süreyle çalıştığını belirterek, "Eşim bu çalışma süresi içerisinde adı geçen şirkete bizzat gelip gitmiştir. Kendisi ben evden çıktıktan sonra evden ayrıldığı için hangi saatlerde çalıştığını veya uzaktan çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Bu paralar eşimin bahse konu şirket bünyesinde çalışması nedeniyle kendisine ödenen paralardır."dedi.
"ARSANIN 5 MİLYON TL KARŞILIĞINDA FAZLI ATEŞ'E SATILMASI YÖNÜNDE ANLAŞMA YAPMIŞTIK"
MASAK verisine göre Fazlı Ateş'in 22 Nisan 2025 tarihinde bizzat kendisine ait banka hesabına gönderdiği 250 bin TL tutarındaki parayı hatırladığını da söyleyen Arslan, şöyle konuştu:
"FAZLI ATEŞ BANA HALEN 2 MİLYON TL BORÇLUDUR"
"SUNULAN BELGELERDE FAZLI ATEŞ'İN İSMİ VARSA BİLE ŞU AN HATIRLAMIYORUM"
İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla iletişimin tespiti ve dinlenmesi kararları alınması değerlendirilen şahıslarla ve eylemleriyle ilgili bilgi notlarının kendisine sunulduğunu da ifadesinde belirten İlker Arslan, şöyle konuştu:
"KONULARLA İLGİLİ OLDUĞUNA DAİR BİR MALUMATIM OLSA ZATEN GEREĞİNİ YAPAR VE İRTİBATIMI TAMAMEN KESERDİM"
FAZLI ATEŞ'TEN ŞİKAYETÇİ OLDU
İfadesinin sonunda bilgisi ve rızası dışında Ateş'in nüfuz ticareti yapabilmek maksadıyla adını kullanmış olabileceğini belirten Arslan, eğer böyle bir durum söz konusuysa Fazlı Ateş hakkında gereğinin yapılmasını isteyerek, şikayetçi olduğunu söyledi.