S
SoruCevap
Guest
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram yumuşak tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı un
2 tatlı kaşığı susam
2 tatlı kaşığı çörek otu
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm sıvı gereçleri yoğurma kabına alalım ve elimizle yoğuralım ve denetimli un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurun üzerine susam ve çörek otu ekleyip, yoğurun. İstediğiniz biçimi verip, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alalım.
Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Kızarana kadar pişirin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram yumuşak tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı un
2 tatlı kaşığı susam
2 tatlı kaşığı çörek otu
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm sıvı gereçleri yoğurma kabına alalım ve elimizle yoğuralım ve denetimli un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurun üzerine susam ve çörek otu ekleyip, yoğurun. İstediğiniz biçimi verip, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alalım.
Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Kızarana kadar pişirin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı