<
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Meslek
- Webmaster
Uğur Ünlütürk kimdir?
Uğur Ünlütürk Dahiliye – İç Hastalıkları, ,Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları uzmanıdır.
Prof Dr Okan Bülent Yıldız kimdir?
Okan Bülent Yıldız, 2014 yılında 114 ülkeden beş binin üzerinde üyesi bulunan ve çatısında 59 Ulusal ve 13 Avrupa alt uzmanlık derneğinin yer aldığı Avrupa Endokrinoloji Derneği'nin yönetim kurulu üyesi ve yöneticisi olarak seçilmiştir. 2017 yılında Portekiz'de gerçekleştirilen 19. Avrupa Endokrinoloji Kongresi …
Endokrinoloji kaç yıl?
Endokrinolog endokrin sistem hastalıklarıyla uğraşan doktordur. Endokrinologlar altı yıllık tıp fakültesini bitirirler ve sonrasında dört yıllık iç hastalıkları ihtisas programını tamamlarlar. Üç yıl da hormon hastalıklarına nasıl tanı koyacaklarını ve tedavi edeceklerini öğrenmek için geçirirler.
Prof Selçuk Dağdelen Kimdir?
Halen Hacettepe Tıp Fakültesi Dönem VI Koordinatörü, Türk Diyabet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi, Avrupa Diyabet Cemiyeti (EASD) Mezuniyet Sonrası Diyabet Eğitim Komitesi üyesi olarak görev yapmaktadır. Diyabet, metabolizma hastalıkları ve hipofiz hastalıkları özel akademik ilgi alanıdır.
Beyin Cerrahı Bülent Yıldız hangi hastanede?
Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Yıldız, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.
Endokrinoloji uzmanı nasıl olunur?
Üniversitelerin altı yıllık eğitim veren Tıp Fakültelerinden lisans derecesi ile mezun olmak, Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarılı olarak İç Hastalıkları branşında dört yıl süreyle ihtisas yapmak, Yan Dal Uzmanlık Sınavında (YDUS) başarılı olarak üç yıl süreyle yan dal ihtisası yapmak.
Hipertiroidi hiç tedavi edilmezse ne olur?
Hipertiroidi hiç tedavi edilmezse ne olur? Hipertiroidi tedavi edilmezse hastada kilo kaybı devam eder; kalpte ritim bozukluğu, kalp yetmezliği ve bir iltihap veya enfeksiyon sırasında tiroid krizi, şok ve ölüm oluşur. O nedenle hipertiroidi mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.
Hangi hastalarda hipertiroidi oluşur?
Hipertiroidili hastaların çoğunda (%70-80'inde) 'Graves hastalığı' vardır. Bunun dışında sıcak nodüller de 'hipertiroidi' yapabilirler. Hipertiroidili hastaların %5'inde sıcak nodül nedeniyle hipertiroidi oluşur. Tiroid bezinin iltihabi durumları (tiroiditleri) sırasında da hastalığın ilk aşamasında 'hipertiroidi' gelişebilir.
Hipertiroidik hastalar için ilaç tedavisine başlanır.?
Hipertiroidik tüm hastalara kanda yüksek olan tiroid hormonlarını normal düzeye getirmek için önce ilaç tedavisine başlanır. İlaç olarak tiroid homonu karşıtı olan ilaçlar (Ülkemizde Propycil tablet veya Thyromazol tablet olarak bulunmaktadır) ve beraberinde nabzı yüksek olanlarda kullanılan Dideral başlanır.