- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -225
Ulaştırma hizmetleri bölümünün amacı nedir?
Lojistik, taşıma, depolama, gümrük ve diğer tedarik zinciri prosedür işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Ulaştırma hizmetleriyle, ürün veya hizmetler hedef pazarlara daha ekonomik ve hızlı bir şekilde ulaştırılmaktadır.Temel ulaştırma nedir?
Arz, talep, dağıtım ve ya tedarik operasyonlarını da yönetmek ile ilgilidir. Bu bölümün en temel amacı, ulaştırma ve lojistik operasyonları karşılaşılması olası sorunların belirlenmesi ve çözüme ulaştırılması yanı sıra, yapılan genel işlerde verimi arttırıp riski azaltmaktır.Ulaştırma bölümü mezunları ne iş yapar?
Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü mezunu bireyler iş hayatları içerisinde inşaat mühendislerinin yardımcılık görevini, çalışma ekibi arasındaki sağlıklı iletişi sağlayan, problemleri tespit etmek ve çözümler getirmek gibi görevleri bulunmaktadır.
2 yıllık ulaştırma ve trafik hizmetleri ne iş yapar?
Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü; mühendis denetiminde karayolu, demiryolu, havayolu, liman, tünel, metro (raylı taşıma yolu) gibi yapıların projeye ve şartnameye uygun olarak yapılması, onarılması veya işletilmesi çalışmalarını yürüten meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.
Ulaştırma Hizmetleri alanı ne kadar maaş alır?
Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip bir ulaştırma teknikeri 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir tekniker 5000 TL, üç yıl deneyimli bir tekniker 5500 TL, dört yıl deneyimli bir tekniker ise 6000 TL maaş almaktadır.Neden Ulaştırma Mühendisliği?
Ulaştırma mühendisleri, insanların ve malların güvenli, ekonomik ve zamanında hareket etmesini sağlamak için çalışırlar. Enerji ihtiyaçlarının, bütçe kısıtlamalarının ve çevresel kaygıların ele alınmasını içerebilecek yeni özel ve toplu taşıma projelerinin tüm yönlerinde yer alabilirler.Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Üniversitelere Göre Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri 2021 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları