Un Helvası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Un Helvası Tanımı İçin Materyaller
125 gram tereyağı ya da margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
1/2 (yarım) çay bardağı ceviz içi

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sütü bir kasenin içine alıp şekeri karıştırıp eritelim.
Küçük bir tencerede yağı eritip unu ve cevizi ekleyip rengi yoğunlaşana kadar kavuralım.
Rengi kahverengiye dönünce sütlü şerbeti ekleyip, şerbeti çekip kaşığa yapışmayacak kıvama gelinceye kadar karıştıralım ve ocaktan alalım.
Tencerenin üzerine rulo havlu serip 10 dk demlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun.

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Tepside Kek

T

Narlı Kek

  1. Konular

    1. 1.263.189
  2. Mesajlar

    1. 1.659.802
  3. Kullanıcılar

    1. 31.277
  4. Son üye

Geri
Üst Alt