Son Konular

Universite butcesini kim onaylar?

Editör

Efsanevi Üye
Credits
0

Üniversite bütçesini kim onaylar?

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından konsolide edilen Ayrıntılı Finans Programı teklifi, üst yönetim onayına sunularak Maliye Bakanlığı'na gönderilir. Bakanlıkça vize edilen Ayrıntılı Finans Programı, detay dağılımları e-bütçe sistemine giriş yapılarak onaylanır.

Bütçenin uygulanmasını denetlemek yetkisi kime aittir?

Dolayısıyla bütçenin yargısal denetimi, esas itibariyle Sayıştay tarafından yapılmaktadır. Bu denetim bütçenin uygulanması sonrasında sorumluların hesap ve işlemleri üzerinde yapılmaktadır.

Genel uygunluk bildirimi kim tarafından verilir?

Sayıştay, genel uygunluk bildirimini, ilişkin olduğu kesinhesap kanunu tasarısının verilmesinden başlayarak en geç yetmişbeş gün içinde Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar. Kesinhesap kanunu tasarısı, yeni yıl bütçe kanunu tasarısıyla birlikte Bütçe Komisyonu gündemine alınır.

Bütçe Hazırlama Rehberi kim hazırlar?

Bütçe Hazırlama Rehberi kim hazırlar?
Kamu idarelerinin bütçe tekliflerini ve yatırım programı hazırlama sürecini yönlendirmek üzere; Bütçe Çağrısı ve eki Bütçe Hazırlama Rehberi ile Yatırım Genelgesi ve eki Yatırım Programı Hazırlama Rehberi Cumhurbaşkanlığı (Strateji ve Bütçe Başkanlığı) tarafından hazırlanarak en geç Eylül ayının on beşine kadar Resmî …

Bütçe kanunu kaç gün içinde karara bağlanır?

Bütçe kanunu kaç gün içinde karara bağlanır?
mali yılbaşından en az 75 gün önce (17 Ekime kadar) Bakanlar Kurulu tarafından TBMM'ne sunulur. Anayasanın 162. maddesi gereğince Plan ve Bütçe Komisyonunda 55 gün içerisinde (17 Ekim-10 Aralık) görüşmeler tamamlanır.

Başkanlık sisteminde bütçeyi kim hazırlar?

Cumhurbaşkanlığı, merkezî yönetim bütçe kanun teklifini hazırlar ve bu amaçla ilgili kamu idareleri arasında koordinasyonu sağlar. Ülkemizde bütçe hazırlık süreci makro politikaları ve temel ekonomik büyüklükleri gösteren OVP'nin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla başlamaktadır.

Sayıştayın görev ve yetkileri nelerdir?

Sayıştay'ın Görev ve Yetkileri
- Merkezî yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir, gider ve mallarını Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetleme,
- Mahallî idarelerin hesap ve işlemlerini denetlemek ve kesin hükme bağlama,

Merkezi Yönetim bütçe Kanunu kim hazırlar?

5018 sayılı Kanunda yapılan değişiklik çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı, merkezî yönetim bütçe kanun teklifini hazırlar ve bu amaçla ilgili kamu idareleri arasındaki koordinasyonu sağlar.

Kesin Hesap nereye gönderilir?

Kesin Hesap nereye gönderilir?
Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanlığı ve Sayıştayın bütçesi ile ilgili olarak düzenlenecek kesin hesap cetvellerinin bir örneği aynı süre içerisinde, kesin hesap kanun tasarısına eklenmek üzere Bakanlığa gönderilir.

Üniversite bütçesinin onaylanması sürecine ilişkin olarak paylaştığınız bilgiler oldukça detaylı ve açıklayıcı. Bütçenin hazırlanması, uygulanması ve denetlenmesi süreçlerinde hangi kurum ve kuruluşların nasıl rol aldığı konusunda bilgi vermişsiniz. Ayrıca, bütçenin karara bağlanması süreci ve bütçe hazırlama rehberinin kimler tarafından hazırlandığına dair bilgiler de mevcut.

Eğer bütçe süreçleri veya ilgili kurumların görevleri hakkında daha fazla detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa, sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Turk Kahvesi kac saat uyku kacirir?

1. Konular

1. 1.281.351
  2. Mesajlar

1. 1.679.136
  3. Kullanıcılar

1. 31.803
  4. Son üye

Geri
Üst Alt