- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.249
- Meslek
- Webmaster
Üniversite hocası nasıl şikayet edilir?
Öğretim Elemanı Şikayetleri Akademik programlar hakkında verilen kararlardan haksız yere etkilendiğini düşünen bir öğretim elemanının yazılı olarak ilgili Fakülte Dekanlığı'na ya da Enstitü Direktörlüğü'ne şikayetini bildiren bir dilekçe vermesi gerekir.
Öğrenci nereye şikayet edilir?
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un talimatıyla, "MEBİM 147" hattı kaldırılarak yerine öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere diğer vatandaşlara etkin ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi "444 0 632" telefon hattı kuruldu.
Üniversite hangi kuruma şikayet edilir?
Fakülte içindeki şikayetler resmi dilekçeyle direkt dekanlık makamına yapılmalıdır çünkü bölüm başkanı ve anabilim dalı başkanının bu minvalde icrai yetkileri yoktur. Bazen öğrenciler şikayetlerini dekanlık makamını atlayarak direkt rektörlüğe ya da YÖK'e yapıyorlar.
Devlet okulu nereye şikayet edebilirim?
Ancak Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi yani MEBİM, bir nevi MEB çağrı merkezi ya da MEB danışma hattı olarak hizmet veriyor. MEBİM'e ulaşmak için yapmanız gereken 444 0 632 (444 0 MEB) numaralı MEB numarasını aramaktır.
Öğrenci servisi nereye şikayet edilir?
ŞİKAYETLER BAKANLIĞIN AÇTIĞI ALO 147 HATTINA BİLDİRİLEBİLECEK.
YÖK e dilekçe nasıl gönderilir?
Adres: Not: Yukarıdaki yazının boş yerlerine tercih ettiğiniz üniversite ve bölüm ekleyerek YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 06539 BİLKENT ANKARA adresine göndermeniz yeterli. İlgili yazınıza cevap ortalama 1 ay gibi bir sürede gelmektedir.
YÖK e mail nasıl atılır?
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Kimlik numaranız ile birlikte[email protected]e-posta adresine mail atabilirsiniz.
Öğrenciyi dersten atmanın cezası nedir?
b) Kişinin eğitim ve öğretim hakkını kullanmasına, c) Öğrencilerin toplu olarak oturdukları binalara veya bunların eklentilerine girilmesine veya orada kalınmasına engel olunması hâlinde fail hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur." şeklinde tanımlanıyor ki oldukça ağır bir hükümdür.
Üniversiteler hangi kuruma bağlıdır?
Kanunla Türkiye'deki tüm yükseköğretim kurumları Yükseköğretim Kurulu (YÖK) çatısı altında toplanmış, akademiler üniversitelere, eğitim enstitüleri eğitim fakültelerine dönüştürülmüş ve konservatuvarlar ile meslek yüksekokulları üniversitelere bağlanmıştır.