Modoratör
Yeni Üye
Üniversite okumak neden gereklidir?
Üniversite eğitimi iki büyük önem taşır. Birincisi, kişiliğin olgunlaşması ve temel değerlere dayalı bir dünya görüşü kazandırılması, ikincisi de bir mesleği yapabilecek yetkinliği kazandırması ve bir belge ile (diploma) topluma açıklaması.
Türkiye'de kaç genç işsiz?
Türkiye'de kaç genç işsiz?
15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 1,6 puanlık azalışla yüzde 20,8; istihdam oranı 0,6 puanlık artışla yüzde 34,1 oldu. Bu yaş grubunda iş gücüne katılma oranı ise bir önceki aya göre 0,2 puanlık azalışla yüzde 43,0 seviyesinde gerçekleşti.
Ne kadar işsiz var?
İşsiz sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre 282 bin kişi azalarak 3 milyon 912 bin kişi olarak gerçekleşti. İstihdam oranı 2021 yılı III. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre 2,8 puan artarak yüzde 46,4 oldu.
Genç işsizlik oranı nedir?
Genç işsizlik oranı nedir?
Özellikle kadın işsizlik oranı son 5 yılın en yüksek seviyesine çıkarak 2008 krizi sonrası %14'e kadar yükselen seviyeye yaklaşmıştır. Yine aynı dö- nemde; 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı ise %19,1 iken, 15-64 yaş grubunda bu oran %10,7 olarak gerçekleşmiştir (TÜİK, 2015).
Kaç tane üniversite mezunu işsiz var?
Üniversite mezuniyeti iş garantisi sağlamıyor. 6 milyon 327 bin mezunun yalnızca 4 milyon 77 bini iş bulabildi. Yeterli istihdamın yaratılamaması sonucu üniversiteli işsiz sayısı 995 bine çıktı. Mezunların birçoğu alanları dışında çalışıyor. Üniversiteli olup iş gücünün dışında kalanlar 1 milyon 255 bin kişi.
2021 işsizlik oranı kaç?
2021 işsizlik oranı kaç?
İşsizlik oranı %12,0 seviyesinde gerçekleşti 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılında bir önceki yıla göre 121 bin kişi azalarak 3 milyon 919 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 1,1 puanlık azalış ile %12,0 seviyesinde gerçekleşti.
Üniversitelerin görevi nedir?
Günümüzde üniversitelerin üç temel görevinden söz edilmektedir. Bunlar; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmettir. Söz konusu görevlerin yerine getirilmesi öğretim üyeleri aracılığıyla gerçekleşmektedir.
Üniversitelerin temel iki işlevi nedir?
Üniversitelerin temel iki işlevi nedir?
Bugün üniversitenin görevleri; (1) eğitim-öğretim, (2) bilimsel araştırma, (3) toplum hizmetleri olmak üzere üç grupta toplanmıştır. Üniversiteler verilen görevlerden birini ağırlıklı olarak yerine getirmek üzere işlevsel olarak örgütlenmişlerdir.