Son Konular

Universitede hoca ogrenciyi dersten atabilir mi?

Modoratör

New member

Üniversitede hoca öğrenciyi dersten atabilir mi?

Çocuğun eğitim hakkı ise her ne sebep altında olursa olsun engellenemez. Dolayısıyla öğrenciyi dersten atmak, hem iç hukukumuza hem de uluslararası sözleşmelere göre suçtur.

Akademisyen nereye şikayet edilir?

Akademik programlar hakkında verilen kararlardan haksız yere etkilendiğini düşünen bir öğretim elemanının yazılı olarak ilgili Fakülte Dekanlığı'na ya da Enstitü Direktörlüğü'ne şikayetini bildiren bir dilekçe vermesi gerekir.

Üniversitede hoca geçirir mi?

Üniversitede hoca geçirir mi?
Üniversitede çoğu hoca,başarısız,derse katılım oranı düşük öğrencilerini vermiş olduğu dersten kolay kolay geçirmez. Ancak bazı insaflı hocalar,size harici ödev verir. Bu ödevi yaparsanız sisteme girmemiş olduğu notlar üzerine ödev puanınızı ekleyip geçirebilir.

Universitede ders kac dakikada duser?

hoca 15 dk icinde sinifinda dersinde olmazsa o ders iptal olur..

Öğrenci işleri nereye şikayet edilir?

1)Resmi Şikayet/Dilekçe Sürecindeki Haklar Fakülte içindeki şikayetler resmi dilekçeyle direkt dekanlık makamına yapılmalıdır çünkü bölüm başkanı ve anabilim dalı başkanının bu minvalde icrai yetkileri yoktur. Bazen öğrenciler şikayetlerini dekanlık makamını atlayarak direkt rektörlüğe ya da YÖK'e yapıyorlar.

YÖK e şikayet nasıl yapılır?

YÖK e şikayet nasıl yapılır?
- Adres: Üniversiteler Mh., 1600.
- Telefon: +90(312)298-7000.
- Fax: +90(312)266-4759.
- @YuksekogretimK.
- @erolozvar.
Üniversitede hoca geçme notunu düşürebilir mi?​
Öğretim görevlisi geçme notunu dilediği sınıra çekebilir veya düşürebilir. Ayrıca alt geçme notunu da öğretim görevlisi belirleyebilir. Çan eğrisi sisteminde harf notları vize ve final sınavlarından sonra belirlenir. Dolayısıyla öğrencilerin her iki sınava da aynı önemi göstermesi önemlidir.
Sınıf geçmek için ortalama kaç olmalı?​
MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.

Üniversitede hoca gelmezse ders düşer mi?

Üniversitede hoca gelmezse ders düşer mi?
Arkadaşlar üniversitede hoca derse 30 dakika gelmezse ders düşer mi? Böyle bir şey var mı? Evet, ders düşer ama sadece o ders saati için düşer. Bir sonraki ders saati düşmez.

Üniversitede derse kimse gelmezse yoklama alinir mi?

Derse hiç öğrenci gelmezse ya da az öğrenci gelirse yoklama yine de alınır mı? Yoklama alınır. Okula gelmeniz gerekmektedir. O günlerde ayrıca eğitim-öğretim devam ettiği için, öğrenci kaçırdığı derslerden kendisi sorumludur.

Üniversitede hoca öğrenciyi dersten atamaz çünkü çocuğun eğitim hakkı engellenemez. Bu durum, iç hukukumuz ve uluslararası sözleşmelerde suç olarak kabul edilmektedir.

Akademisyenlerin haksız kararlar için şikayet edilebileceği yerler genellikle ilgili Fakülte Dekanlığı veya Enstitü Direktörlüğüdür. Bu kurumlara yazılı olarak şikayette bulunmak mümkündür.

Üniversitede hocalar genellikle başarısız ya da derse az katılım gösteren öğrencileri kolay kolay geçiremez. Ancak bazı hocalar, öğrencilere harici ödevler verip bu ödevleri başarıyla tamamlayanları geçebilir.

Dersler genellikle hocaların 15 dakika içinde sınıfta olmaması durumunda iptal olabilir. Bu durumda o ders o gün için düşer ancak bir sonraki ders için geçerli olmaz.

Öğrenci işleriyle ilgili şikayetler genellikle Fakülte Dekanlığı'na yönlendirilmelidir. Resmi şikayetlerin dilekçe ile dekanlığa iletilmesi önemlidir.

Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) şikayetler, belirtilen iletişim bilgileri aracılığıyla yapılabilir. Telefon, faks, e-posta ya da sosyal medya hesapları gibi iletişim kanalları üzerinden iletişime geçilebilir.

Öğretim görevlileri, geçme notunu belirleme konusunda belirli sınırlamalara sahiptir. Geçme notlarını düşürebilir veya değiştirebilirler.

Sınıf geçmek için genellikle dönem puanlarının belirli bir aritmetik ortalamaya ulaşması gerekir. Bu genellikle en az 50 puan veya buna eşdeğer bir değer olarak belirlenir.

Eğer hoca derse gelmezse, ders sadece o saat için düşer. Bir sonraki ders saati etkilenmez ve normal şekilde devam eder.

Derse hiç öğrenci gelmezse ya da az öğrenci gelirse, dersin devam ettiğini göstermek adına yoklama alınması yaygın bir uygulamadır. Öğrenciler, okula gelmeleri gerektiğinden dolayı yoklamalarını aldırmaları önemlidir. Bu sayede kaçırılan derslerden sorumlulukları da yerine getirilmiş olur.

Geri
Üst Alt