Modoratör
Yeni Üye
Üniversiteler arası yatay geçiş nasıl yapılır?
Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.
Üniversitede bölüm değiştirmek nasıl oluyor?
Üniversitede bölüm değiştirmek nasıl oluyor?
Üniversiteye yerleştikten sonra isterseniz tekrar üniversite sınavına girmeden de okuduğunuz bölüm değiştirmek mümkün. Bu geçişlere de programlar arası yatay geçiş deniliyor. Bu geçişi okuduğunuz üniversitede başka bir bölüme geçerek de yapabilirsiniz. Buna da kurum için yatay geçiş deniliyor.
Yatay geçiş kaç üniversiteye başvurusu yapılabilir?
Yatay Geçiş için başvuru sınırlaması var mıdır? Hayır, istediğiniz kadar üniversiteden, istediğiniz kadar bölümüne başvurabilirsiniz.
Ortalama ile yatay geçiş hangi bölümler arasında olur?
Ortalama ile yatay geçiş hangi bölümler arasında olur?
Eğer 6 yıllık eğitim veren lisans bölümünde okuyorsanız yalnızca 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10. yarıyıllarda ortalama ile yatay geçiş yapabilirsiniz. 2 yıllık eğitim veren önlisans bölümünde ise yalnızca 2 ve 3.yarıyıllarda (1.yılın bahar dönemi ve 2.yılın güz dönemi) ortalama ile yatay geçiş yapabilirsiniz.
Kaç tane yatay geçiş başvurusu yapabilir?
2019 Yatay Geçiş Başvurusu Kaç Kez Yapılabilir? Sadece 2 defa yatay geçiş yapma başvurusu yapabilirsiniz. Dolayısıyla, yatay geçiş yapmak için ortalamanıza dikkat etmelisiniz.
Yatay geçiş başvuru sınırı var mı?
Yatay geçiş başvuru sınırı var mı?
Yatay Geçişte ortalamanızın 100 üzerinden değerlendirme yapılan üniversitelerde en az 60; 4.00'lük sistemde değerlendirme yapılan üniversitelerde ise en az 2.00 olmak zorundadır. Üniversiteler her bölüm için sınırlı sayıda yatay geçiş kontenjanı açtığı için ortalamanızın yüksek olması gerekmekte.
Ara dönemde yatay geçiş yapılır mı?
Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.