Üstten ders almak için GANO kaç olmalı?
Üstten ders alabilmek için not ortalamasının en az 3 olması gereklidir ve en fazla üç ders alınabilir.
Üstten ders almak nedir?
Üstten ders almak nedir?
1- Üstten ders alma : Öğrencilerin bir üst sınıftan ders alabilmesi için yönetmelik gereği bir alt sınıftan hiçbir dersin olmaması gerekmekte ve genel ağırlıklı not ortalamasının 3.00 ve üzeri olması gerekmektedir. Öğrenci eğitim-öğretim sınav yönetmeliği gereği toplam 9 AKTS' ye kadar bir üst sınıftan ders alabilir.
Yaz okulu kac ders alabiliyoruz?
Telafi sınavlarında herhangi bir ders saat sınırı yoktur. Yaz okulunda en fazla kaç ders alınabilir. Yaz okulunda öğrenci 12 saate karşılık gelen sayıda ders seçebilir. Örneğin her biri 2 saat olan derslerden 2*6=12 saat olmak üzere toplam en fazla 6 ders seçebilecektir.
Her dönemde kaç AKTS alınır?
Her dönemde kaç AKTS alınır?
Bir dönem içinde en fazla kaç kredilik ders alma hakkım var? Öğrencinin bir yarıyıldaki normal ders yükü 30 AKTS'dir. Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır.
Üniversitede bir dönemde kaç ders alınabilir?
2 yarıyılda üstten ders alınır mı?
2 yarıyılda üstten ders alınır mı?
Birinci sınıf öğrencileri üst sınıftan ders alamaz. 2 – Genel not ortalaması 1.80'nin altında olup tekrar durumunda olan öğrenciler yeni bir ders alamaz.
Ilk sene üstten ders alınır mı?
1 – Birinci sınıf öğrencileri müfredatında yer alan birinci sınıf derslerinden yükümlüdür. Birinci sınıf öğrencileri üst sınıftan ders alamaz. 2 – Genel not ortalaması 1.80'nin altında olup tekrar durumunda olan öğrenciler yeni bir ders alamaz.
Üstten ders nasıl seçilir?
Üstten ders nasıl seçilir?
Üstten Ders Alma: Bu seçenek seçildiğinde öğrencinin bulunduğu sınıfın bir üstündeki dersler listelenir. Öğrencinin genel not ortalaması yönetmelikteki kurallara uygun ise bu dersler seçilebilir. Bu derslerden herhangi biri seçildiğinde Üstten olarak işaretlenir.
Yaz okulunda üstten en fazla kaç ders alınır?
Yaz Okulu´nda en fazla kaç ders alabilirim? En fazla 3 ders olmak kaydıyla 21 kredilik seçim yapılabilmektedir. Öğrencinin Yaz Okulu'nda alacağı derslerle birlikte mezuniyet durumu söz konusu oluyor ise, fakülte yönetim kurulu önerisi ve Üniversite Yönetim Kurulu onayıyla en fazla 5 ders alınabilmektedir.